Photobucket

maandag, december 10, 2007

Speech van pastoor-deken zint boeren niet

Tijdens de Sint-Elooiviering van de Landelijke Gilde, donderdag in hotel Shamrock in Tielt, kwam het tot een incident tussen enkele landbouwers en pastoor-deken Gaby Buyse.
Aanleiding was de speech van de deken.
De op de Sint-Elooiviering aanwezige landbouwers werden toegesproken door de Tieltse pastoor-deken Gaby Buyse. Hij verwees daarin naar een spreuk van Sint-Augustinus over 'slechte tijden'. Toen de deken opmerkte dat het blijkbaar niet zo slecht ging met de landbouwsector omdat er op de parking toch nogal wat dure Mercedessen en BMW's stonden en de meeste boeren in mooie huizen wonen, haalde hij zich de woede van een aantal landbouwers op zich. Zijn speech werd onderbroken door boegeroep.
Toen de deken zich achteraf nog eens ging verdedigen, kwam het opnieuw tot een scheldpartij en zelfs tot wat getrek en gesleur.
De deken werd vriendelijk verzocht om de zaal te verlaten.
In een reactie zegt deken Buyse het incident "al vergeten" te zijn. "Ik heb inderdaad gezegd dat de boeren het blijkbaar goed stelden, maar ik voegde er ook aan toe dat ze dat aan hun creativiteit te danken hebben.
Maar dat tweede hebben een aantal mensen blijkbaar niet gehoord", vindt de deken, die benadrukt dat hij niet gewond raakte tijdens de schermutseling.
Landbouwer Filip Tack noemt de tussenkomst van de deken in elk geval ongepast: "Mensen vergeten dat de boer zeven dagen op zeven werkt. Een jaarlijkse vakantie van veertien dagen is ook niet aan hem besteed. Daarom was het heel ongepast om te zeggen dat de boeren niet moeten klagen".
(KS)Bron: Het Nieuwsblad

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home