Photobucket

zaterdag, december 09, 2006

Blog van het Jaar 2006: een eervolle 16de plaats.

Ja, gisteren ben ik voor de uitreiking van de “Blog van het Jaar 2006” naar de Carré geweest in Willebroek, de bekende danstent langs de A12 snelweg.
Voor mij was het niet zo gemakkelijk organiseren, Krista had met heel de computeraffaire niet direct geen affectie mee, aan de oudste kinderen moest ik het ook niet vragen want die hebben zicht op eindejaarsexamens. Ik heb een tijd met de gedachte gespeeld om een vriend af te vaardigen om een eventuele prijs te gaan afhalen maar uiteindelijk ben ik dan zelf gegaan met jongste dochter Sofie.
Zo eenvoudig is dat ook niet, men had de uitreiking beloofd om 21.15 dus ik rekende op ongeveer anderhalf uur rijden, dat wil zeggen vertrekken thuis om ongeveer 19.30.
De vrijdagavond is altijd al druk bij ons, de winkel is open en het is de komende en gaande man in de vooravond, de oudste kinderen komen thuis van internaat, die hebben een valies mee met vuile was en willen wel één en ander vertellen, ze worden thuisgebracht door opa en oma en die hebben ook verhalen van een hele week gespaard. Normaal eten we dan samen en doe ik het avondwerk, koeien melken, nog wat eten dichter steken, kalveren voederen, ik ben toch rap 2 uur bezig. Daarna nog een beetje wassen en verfrissen en er moesten nog een paar melkleveringen gedaan worden die volgens Krista goed op de route lagen. Dus moest ik al om 16.30 beginnen melken, normaal is dat 17.30. En het was dan nog zo’n verschrikkelijk slecht weer, op de autostrade kon je zonder gevaar van je eigen leven geen normale snelheid behalen. Komt erbij dat ik wat misgereden heb om die Carré te vinden, ik ben ook ongeveer 20 jaar uit het uitgaanscircuit, ’t zal wel dat zijn.
Goed, precies 21.15 rijden we de parking op van de Carré in de gietende regen, staat daar een parkeerwachter die vindt dat je hem 1 Euro verschuldigd bent, mag je dan nog eens naar de auto lopen voor kleingeld terwijl dochtertje daar staat te klutsen van de kou. Eenmaal binnen nog even registreren, een badge rond de nek en we mochten de danstent betreden. Van uitreiking was helemaal nog geen sprake, Clickx mag dan het beste computertijdschrift zijn, van timing maken ze zich blijkbaar geen zorgen. En wij ons maar opjagen. We nestelden ons op het balkon voor een goed overzicht. Waar ik dacht dat de Carré de bruisende ontmoetingsplaats zou zijn voor superenthousiaste webmasters leek het meer of iedereen in zijn eigen wereldje bezig was met rondkijken en registreren maar vooral niet socialiseren met elkaar. Ja, je kon er de klavierpolsen, de muisellebogen en de gekromde typvingers bijna zo uithalen, om van de beeldschermoogjes maar niet te spreken.
Nu de uitreiking begon met twee zeuren van presentators die zonder veel enthousiasme begonnen aan hun taak, het afdreunen van de lijstjes met de 10 besten, een klein verplicht woordje uitleg en tenslotte de drie finalisten die naar voor geroepen werden om te vertellen waarom ze eigenlijk een site hadden opgericht en wat de voordelen waren ervan.
De antwoorden waren heel voorspelbaar:”ik vond dat het nodig was om dat te doen”, “ ik werk daar alle avonden aan”, als je wil weten hoe goed we zijn, bezoek dan vooral onze site, zeker onze site bezoeken”, “ volgend jaar zal ik er wel niet instaan, want ik doe er niet veel meer voor”, “ja, we zijn het al gewoon, verleden jaar waren we ook bij de beste drie”, of toch wel de beste ”de twee dames die ik hier vertegenwoordig zijn de absolute winnaars van de blogaward, maar zij konden hier niet zijn (lees: wilden waarschijnlijk eigenlijk niet komen), ik ken ze niet en heb ze nog nooit ontmoet”.
Tussen de drie verkiezingen voor Blog, Amateur-site, en professionele Site mocht een heer die zich Vitalski noemde optreden. Hij stond daar als een stijve hark wat domme en platte moppen uit zijn mouw te schudden maar hoe verder de conference vorderde hoe minder er geluisterd werd blijkbaar. Hij had een typisch gebaar dat hij zijn arm naar zijn voorhoofd bracht als hij een mop vertelde, dat was geloof ik het teken dat we mochten lachen, ik had dat vlug door, maar de rest van de zaal blijkbaar niet zo erg. Afgevoerd zonder veel applaus dus.
De computeranimatie bij de verkiezingen werd ondersteund door ClickxMagazine, en dat was ook niet meteen een staaltje van kunnen uit eigen huis, het versterkte het rommelige gevoel van de avond des te meer. Ook de klank was ondermaats, maar dat was niet zo erg want de commentaar van de presentators vroeg niet om veel duidelijkheid.
Het moment suprême van de avond was dat men een aantal mp3 spelers op een geheimzinnige manier de zaal ging inblazen, daarom werd iedereen verzocht om zich op de dansvloer te bevinden, en inderdaad, plots werd een wolk van lichte papiertjes de zaal ingeblazen, dat was wel schoon dat dat zo naar beneden dwarrelde, en iedereen maar grijpen om een papiertje te vinden waar iets op geschreven stond. Onze Sofie had zich daar mooie verwachtingen bij voorgesteld, maar in de grotemensen massa een papiertje proberen te bemachtigen en bekijken was onbegonnen werk. Een paar snuggerds hadden ook papiertje van ongeveer gelijke grootte met de naam van hun site ertussen gegooid, zodat de verwarring compleet werd. De grond lag bezaaid met papiertjes, maar geen zinnig mens die er nog naar omkeek, ik denk dat ze bij Clickx geen mp3 hebben moeten uitdelen.
En daarna was er nog een orkestje uitgenodigd dat wat jazzy muziek stond te spelen maar daar zagen we ook niet direct het nut van in, we zijn toen stilletjes weggetrokken en om 00.30 waren we weer thuis. Aan de vestiaire kregen we nog twee oortjes mee (met drie jaar garantie), gelukkig hadden we in de zaal nog een nieuwe Clickx magazine meegekregen, zowas onze avond toch voor iets goed.

En nu natuurlijk de vraag wat er gewonnen werd?
Aangezien we niet bij de eerste 10 waren was het nog even raden naar een juiste rangschikking, dat stond vermeld in het magazine, en tot mijn verwondering en vreugde ben ik met Boerenblog op een eervolle 16de plaats terechtgekomen.
Als ik eens bemerk wat er voor mij staat(de betere?) en achter mij (de minder goede?) dan ben ik daar zeker niet mistevreden mee, integendeel.
Waar ik wel een sprankeltje hoop had om bij de eerste 10 terecht te komen vind ik die zestiende plaats eigenlijk wel evenwaardig!
Ik schrijf dit niet echt toe aan de surfers die het lijstje op de Clickx-site afgelopen hebben om alle blogs eens te verkennen want die hebben mijn Boerenblog niet echt diepgaand bezocht. Dat weet ik uit mijn teller die alle bezoekers analyseert.
Ik denk dat mijn goede ranking veroorzaakt is door vrienden en sympathisanten die speciaal op verzoek van mij en van bevriende internetters op zoek gegaan zijn naar mijn Blog tussen de andere 100 genomineerden en daar hun stem speciaal voor mij hebben uitgebracht.
Niet in het minst door de stimulansen van Pliske, OHD, VILTen Veeteeltforum bijvoorbeeld.
Waarvoor uiteraard mijn dank, het geeft mij de stimulans om op dezelfde manier verder te doen met een mix van vreemde berichtgeving en eigen teksten, afgewisseld met wat fun en een aangeleverde link.
Vree bedankt dus allemaal, en kom nog maar een keer terug!
De uitslag van de awards zal u nog wel op andere plaatsen op het web vinden.

Hier gaat u terug naar het hoofdmenu van Boerenblog

Hier kan u lezen over Mijn Dagboeken

6 Comments:

At zaterdag, december 09, 2006, Anonymous WebsterMC schreef...

Ik ben uiteindelijk met zo'n MP3 speler naar huis gegaan. Bij het verstrooien zelf had ik niets gevangen, maar toen ik een paar minuten mij bukte om mijn veters te knopen, zag ik zo'n papiertje liggen.

En voor zover ik weet ben ik de enigste die één meehad...

 
At zaterdag, december 09, 2006, Anonymous Pliske schreef...

Hoi Luc,
Als je 16de bent op 100 blogs, dan vind ik dat ook niet slecht hoor! Natuurlijk hoopt iedereen op een beetje meer, maar - zoals je zelf ook aangeeft - als je ziet wie er nog allemaal onder je staat, is het resultaat zeker niet slecht. Hopelijk een goede stimulans om zo goed bezig te blijven!!!
Bloggroetjes,

 
At zaterdag, december 09, 2006, Anonymous Ewoud schreef...

Ok, we zullen het maar bekennen: de snuggerds die met hoogstpersoonlijke snippers voor verwarring zorgden, waren wij. Als het een troost mag wezen: we hebben zelf ook geen mp3spelet te pakken gekregen :)

 
At zaterdag, december 09, 2006, Blogger Luc Callemeyn schreef...

@Webstermc,
Gelukzak, had ik geweten dat dit de manier was om een speler te winnen, dan had ik ons Sofietje ook gevraagd om nog de vloer te doorkruisen. Maar blijkbaar was bij iedereen de interesse plots verdwenen en voor ze het wist gingen ze met hun voeten bovenop haar handjes staan.
En die speler, ook zo'n fluppedingske als die oortjes (met drie jaar garantie)?

@Ewoud,
ik heb me ingehouden om "in public" te vermelden wat op dat gedrukt papiertje stond, we hebben er hier trouwens nog eentje liggen.
Heeft de bekentenis je enigszins kunnen bevrijden?
Als reclamestuntje mocht het wel tellen.
Hoe waren jullie eigenlijk op de hoogte van het formaat van de officiële snippers?

@allen:
de berichtjes bij Bwards zorgen blijkbaar voor veel heen-en-weer-gesurf. Leuk!

Luc

 
At zondag, december 10, 2006, Anonymous Ewoud schreef...

De bekentenis heeft mij volledig bevrijd (een pak van mijn hart!) :-)
En inderdaad, de hele SVHJ-gekte zorgt er toch maar voor dat ik een pak nieuwe sites leer kennen...

 
At zondag, december 10, 2006, Blogger Luc Callemeyn schreef...

@Ewoud,
fijn zo, iedereen is aldus gelukkig.
U voor het tijdverdrijf, en de anderen voor de bezoekers.
Good Luck!

 

Een reactie posten

<< Home