Photobucket

vrijdag, december 21, 2007

Onderneming in de kijker

Proviron is gestart met de productie van biodiesel

Proviron is gestart met de productie van biodiesel in Oostende. De bouw van de biodieselinstallatie heeft 10 maanden in beslag genomen. Op volle capaciteit zal de fabriek 100.000 ton biodiesel per jaar produceren en rechtstreeks aan 15 mensen tewerkstelling geven. De technologie die Proviron hanteert voor de productie van biodiesel is het resultaat van eigen onderzoeks- en engineeringinspanningen.

De beslissing om te investeren in een nieuwe biodieselfabriek is genomen op het einde van 2006 nadat Proviron van de Belgische overheid de toelating had gekregen om vanaf 1 oktober 2007 tot en met 2013 256 miljoen liter biodiesel te produceren en te vermarkten in België. De rest van de productiecapaciteit zal dienen voor de export van biodiesel. Ruwe glycerine is het bijproduct van de biodieselproductie. Deze glycerine wordt verkocht in binnen- en buitenland voor diverse toepassingen.

De biodieselactiviteit van Proviron kadert in een bredere strategie. Het bedrijf wil zich in de toekomst profileren met groene chemie uit hernieuwbare grondstoffen. Naast de traditionele activiteiten van het bedrijf, de productie van fijnchemicaliën en de uitvoering van chemische producties voor derden (maakloon), draagt de biodieselproductie bij tot een duurzame aanwezigheid van Proviron op de site van bij Oostende.

Proviron hoopt met de productie van biodiesel een positieve bijdrage te leveren tot de bestrijding van de klimaatveranderingen.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home