Photobucket

zaterdag, december 15, 2007

Pasteuriseren van kalvermelk uit hygiëne overwegingen.

PACKO INOX N.V stelt in primeur voor op Agribex 2007: De PACKO kalvermelkpasteur

Packo heeft een pasteur ontwikkeld voor de pasteurisatie van melk die aan kalveren wordt gevoed. Via de melk is er een mogelijke overdracht aan de kalveren van ziekteverwekkende bacteriën zoals Coli’s, Streptococcen en ook de MAP-bacterie.

Via pasteurisatie kan een overdracht van deze en andere bacteriën vermeden worden. Een investering in een Packo pasteur zorgt voor financiële zekerheid (minder sterfte, minder medische kosten) en voor een goede gezondheid van de dieren en van het gezin van de melkveehouder.

Beschrijving van de Packo kalvermelkpasteur:

De tank, verkrijgbaar in 300 en 600 Liter en volledig gebouwd uit roestvast staal, is geïsoleerd met polyurethaanschuim die zorgt voor een optimale isolatie. De hygiënische afwerking is van een hoge kwaliteit zodat het eveneens mogelijk is om de melk na pasteurisatie te gebruiken voor menselijke consumptie. De reiniging gebeurt manueel en is heel gemakkelijk uit te voeren. De pasteur is voorzien van een scharnierend deksel met inspectieopening waarop de roerwerkmotor gemonteerd is. Het roerwerk verzekert een uitstekende menging tijdens het hele proces. In een dubbele mantel circuleert water dat elektrisch wordt opgewarmd in een gesloten circuit onder lichte druk. Het afkoelen gebeurt door het aansluiten van extern koud water op een platenwarmtewisselaar eveneens gemonteerd in dit circuit. Het gesloten circuit voorkomt corrosievorming en garandeert een extra lange levensduur van het opwarmcircuit. Het is mogelijk om tot drinktemperatuur af te koelen (+/- 40°C) of tot de stockagetemperatuur van 4°C indien ijswater ter beschikking is. De schakelkast, gemonteerd op de pasteur, is voorzien van een digitale thermostaat die de gebruiker in staat stelt om de gewenste pasteurisatietemperatuur in te stellen. Een timer zorgt ervoor dat deze temperatuur voor een bepaalde tijd aangehouden wordt vooraleer kan gekoeld worden. Optioneel is het mogelijk de tank op een roestvast stalen frame te bevestigen zodat het gemakkelijk is om een emmer onder de uitlaat te plaatsen. Het 300 L model is eveneens te verkrijgen in een mobiele uitvoering zodat de melkveehouder de melk naar de kalveren kan brengen.

Packo Inox verleent eveneens haar medewerking aan het IWT-project Landbouwonderzoek 50654 “Terugdringen van de Mycobacterium Avium Paratuberculosis besmetting op de hoeve door MAP-vrije biest- en kalvermelk.” door het ter beschikking stellen van een pasteur aan ILVO in Melle tijdens de duur van het onderzoek (1/12/2006 – 30/11/2008).
EERVOLLE VERMELDING GOUDEN HOEF AGRIBEX 2007

Meer info: Mevr. Isabelle Coucke, www.packo.com

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home