Photobucket

dinsdag, maart 13, 2007

Ze komen soms van verre naar Het Baliehof.

Vandaag hadden we om 10.30 een bedrijfsbezoek.

Zowaar vanuit Leopoldsburg was een groep studenten afgereisd om in de voormiddag ons bedrijf te bezoeken, en in de namiddag een stadsbezoek aan Brugge te doen.

De leeftijd was 17-18 jaar, maar de moeilijkheidsfactor die we moesten nemen was dat de helft ... Italianen waren.
Ze waren afkomstig van de school :
Instituto di Istruzione Superiore "Fermi", in 88063 Catanzaro Lido (mocht deze info u iets zeggen).

Het betrof een uitwisselingsproject waarbij de Italianen hier 2 weken in België waren, de Belgen waren vroeger al naar daar geweest. De lessen waren wel apart, maar zo nu en dan was een uitstap gepland, gezamelijk, en ons bedrijfsbezoek was er zo eentje.

Aan de bedrijfsleider, ondergetekende dus, werd gevraagd om uitleg te geven over melkproducten, en dan vooral over (gezonde) melkvetten en hun gebruik.

Voertaal was Engels.
Ga je gang maar!

De studenten verstonden goed Engels, of deden toch hun uiterste best, de directeur ( op de volgende foto in het midden) die mee was verstond dit echter niet, dus één van de leraressen die mee was mocht synchroon vertalen Engels ---> Italiaans.

Als je als spreker al zeer geconcentreerd moet bezig zijn met je uitleg in een vreemde taal, dan is het nog wat moeilijker als voor je iemand staat die alles nog eens vertaald.

Enfin, het is toch gelukt, en de proeverij was een groot succes, zo was de schaal met Italiaanse kaas (Provençaalse kruiden) in een mum van tijd legggegeten. En last but not least hebben veel van die Italiaanse studenten nog eens de hoevewinkel met een bezoek bedacht, de vacuümkaas vloog over de toonbank. Souvenirs, weet je wel.
Op de late middag vetrokken ze dan naar Brugge om in gemengde groepjes de stad te verkennen onder begeleiding van enkele vragenlijsten en een zoektochtje.

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home