Photobucket

woensdag, december 06, 2006

Rondhangen op het wwweb.

Na de verkiezing van de Site van het Jaar door Clickx Magazine zijn er nogal wat stemmen verhoffen over de moeilijkheid om “slechts” 100 blogs te nomineren tot Blog van het jaar.
Dat klopt natuurlijk, maar uiteindelijk zal de verkiezing via het stemmen zelf wel een eerlijke staalkaart weergeven, niet minder dan 75.000 enthousiastelingen hebben hun stem gewaagd.
En u die dacht één van de vele prijzen te winnen?
Vrijdagavond weten we meer, jammer dat de lijst van blogs van de Clickx-site verwijderd is. Toch zijn er nog plaatsen waar die blogs te zien zijn, bij Omtersaaist bijvoorbeeld.
Ik denk dat deze brave man dat allemaal geduldig heeft overgetypt.
Daarnaast is er een nieuw initiatief, bij de Bwards laten ze de lezers zelf beslissen over de blogs die ze willen nomineren, en ook de te winnen prijs mag je zelf suggereren.
En tenslotte is er de Blogoloog waarmee je kan zoeken in Vlaamse blogs. Dat dit er ongeveer 45.000 zouden zijn kan je eigenlijk wel merken aan de snelheid van de zoekopdrachten. Eerlijk gezegd zie ik er niet echt een nut in. Maar u misschien wel.
O ja, wilt u weten waar er nog blogs zijn in uw streek of gemeente, raadpleeg dan eens Blogmap. En als u zelf een blog hebt, aarzel maar niet om ze ook toe te voegen.
Leuk om te weten wat je buur aan het uitspoken is.

5 Comments:

At donderdag, december 07, 2006, Anonymous Anoniem schreef...

De Blogoloog is momenteel nog in 'alpha' fase, en draait eigenlijk op een oude laptop achter een ADSL modem, wat de snelheid enigzins verklaart.

Binnenkort verhuist hij naar een 'echte' server, wat al veel verbetering zou moeten brengen.

Het nut van De Blogoloog zit hem in het feit dat hij
a) Beperkt is tot Vlaamse blogs
b) Sneller indexeert dan de meeste buitenlandse zoekmachines

Als je dus zoekt op 'volkswagen' krijg je bij De Blogoloog de laaste reacties op de gebeurtenissen in Vorst te zien, maar bij (bijvoorbeeld) Google zal je vooral sites vinden die je een auto proberen te verkopen.

De twee hebben allebei hun nut denk ik, maar het opzet is duidelijk verschillend.

Groeten,
Maarten Schenk
(Maker van De Blogoloog)

 
At donderdag, december 07, 2006, Anonymous pieterr van Om Ter Saaist schreef...

100 titels en links overtikken, en geen enkele typfout :-) !

Gefeliciteerd met de blog overigens: een bewijs dat iedereen, en niet enkel mensen die in de media of in de informatica werken, zijn/haar stem kan laten horen!

 
At donderdag, december 07, 2006, Blogger Luc Callemeyn schreef...

@Maarten van de Blogoloog,
bedankt voor de uitleg, dit is inderdaad wel positief dat bij zoekopdrachten alleen in Vlaamse blogs gezocht wordt. Had ik nog niet echt rekening mee gehouden. Hopelijk slaag je erin om de snelheid op te drijven, zo wordt het aangenamer zoeken.

@Pieterr van Omtersaaist,
over dat overtypen, dat was eigenlijk maar een grapje. Natuuurlijk weet ik wel dat je dat (niet) gekopieerd hebt van C- Magazine, en natuuurlijk weet ik wel dat dat eigenlijk niet mag, maar toch proficiat dat er geen foutjes instaan.
Dit is inderdaad een bewijs dat je niet in de informatica moet werken om te kunnen bloggen, ik bijvoorbeeld zit meer met mijn handen in de ....
Bedankt voor de felicitaties, ik trakteer u een pint in de Carré, als ik je daar kan vinden.

Luc

 
At donderdag, december 07, 2006, Blogger bvlg schreef...

Als je op zoek bent naar blogs (of andere websites) in je buurt kan je ook gebruik maken van diensten zoals GeoURL (http://geourl.org/) of FeedMap (http://www.feedmap.net/). Eerst dien je je eigen geografische coordinaten in de template van je blog op te nemen. Vervolgens kan je op zoek gaan naar je buren. Het geeft soms verrassende resultaten.

 
At dinsdag, december 12, 2006, Blogger Luc Callemeyn schreef...

@bvlg: ik heb het eens uitgevoerd, maar kwam niet echt op verrassingen. Geen buren met een pikante privéblog bijvoorbeeld.
Eignelijk alleen maar een paar saaie dingen met weerberichten en zo.
Groetjes

Luc

 

Een reactie posten

<< Home