boerenblog
zondag, januari 31, 2010
vrijdag, januari 22, 2010
Nieuw Dagboek: de draak met de 7 koppen!
Voor Boer & Tuinder mocht ik weer eens een nieuw dagboekje produceren.De titel is geworden: Het Veeportaal, of de draak met 7 koppen
U kan het hier lezen:
Of hier:
Het Veeportaal of “De draak met zeven koppen”.
U kent allicht het sprookje van de draak die een grot moet bewaken met daarin een grote schat. Wie durft te naderen maakt kennis met deze vuurspuwer. In een aangedikte versie is er een draak met zeven koppen, en je moet elke kop afhakken om aan de schat te raken. Een onmogelijke opdracht dus.
Jaren geleden werden alle problemen rond het synchroniseren van diergegevens toegeschreven aan de tekortkomingen van het Sanitel systeem. Maar er leefde hoop want het Veeportaal zou ons veel gelukkiger maken. Het is voor mij een grote ontgoocheling geworden. De start van het Veeportaal is bijna 2 jaar uitgesteld omdat andere partijen steeds maar nieuwe uitbreidingen vroegen. De firma die dit ontworpen heeft was wel de goedkoopste maar kende weinig van landbouw toepassingen. Bij de opstart van het systeem lagen alle aanmeldingen een hele week plat, ik was bij de eersten die het paswoord verkregen maar sommige boeren hebben maanden moeten wachten. Ondertussen konden ze terecht op het telefonisch meldingssysteem dat ook aangepast was en dat nu gemiddeld dubbel zo lang duurde als voorheen. Ik ben er met grote verwachtingen aan begonnen, ik ben niet gespeend van opzoekingslust en ken wat van computers en hun verborgen nukken. Maar hier spande het Veeportaal toch wel de kroon. Na een tijdje kon ik al een geboorte aangeven zonder foutmelding, maar een vertrek invoeren was een ander probleem. Ik heb er mijn tanden op stukgebeten hoe je een favoriete koper kon inbrengen, maar ik kon het niet gewoon worden dat alle invulvelden kriskras door elkaar stonden, onder goedverborgen knopjes die soms zelfs niet overeenkwamen met de handleiding. Het lijkt wel voor “De slimste mens” gemaakt. Op de helpdesk zijn ze heel vriendelijk maar ze blijven dweilen met een kraan halfopen want bijvoorbeeld voor de handleiding of de veelgestelde vragen moet je terug naar de website van DGZ. Waarom staan die oplossingen niet gewoon onder een “Help” tekentje op de pagina die je moet invullen? Toen ik eens een klein uurtje met de helpdesk in gesprek was vertelde de jongedame mij dat zij ook lange tijd op dat misleidende onderwerp had zitten vloeken. Ik dacht: “Ik ook, maar jij mag vloeken in je betaalde uren …”. Kunnen zij nu echt geen nieuw systeem anno 2009 maken waarbij ze uitgaan van de gedachte dat alles gewoon zonder handleiding moet kunnen? Van pure ellende ben ik zo vlug mogelijk overgestapt naar het (betalende) Unifarm management programma waar al die invulvelden toch overzichtelijk kunnen voorgesteld worden, mits een gewone dosis gezond boerenverstand dan wel.
Ik meld al deze technische problemen in dit Dagboek, omdat ik met heel dit systeem dagelijks te maken heb. Ik realiseer hier op mijn bedrijf een kleine 100 geboortes op een jaar, dat zijn dus al minstens 200 aan- en afmeldingen, voeg er dan nog een paar speciale erbij en nog wat opzoekingwerk, het zal duidelijk zijn dat dit systeem mij in het laatste jaar al heel wat hoofdbrekens en gevloek heeft gekost. Nochtans ben ik mij bewust van het enorme potentieel van heel dit Veeportaal. Er kunnen gegevens doorgestuurd worden naar andere programma’s die ze op hun beurt automatisch kunnen verwerken. Denk maar aan melkcontrole, mestbank, premieberekeningen… Zij weten op vandaag beter wat wij zitten hebben op onze boerderij dan wijzelf.
Stilaan wordt ook duidelijk dat het bezitten van onze gegevens big business geworden is. Daarbij is het een interessante gedachte wie nu eigenlijk de eigenaar is van (onze) gegevens, wie die mag verwerken of beheren. De administratieve last op onze bedrijven is enorm. Maar er is goed nieuws en er is slecht nieuws: het goede nieuws is dat er al veel kan uit handen genomen worden door diverse adviesbureaus , het slechte nieuws is dat de administratieve vereenvoudiging volledig op onze kosten zal afgerekend worden.
Op onze laatste Bedrijfleiderskring zaten we met een tiental boeren samen om de boekhouding en het bedrijf te bespreken, toen was er een jonge boer die in de groep gooide dat hij meer wilde aansturen op een samenwerkingsverband met melkquota ringen omdat hij er zeker van was dat hij geen opvolgers had. De groep reageerde perplex, zijn kinderen waren 4 en 6 jaar. Ik denk dat de toekomst elke dag moet gemaakt worden, en dat je morgen maar vruchten kan plukken van hetgeen je vandaag zaait. Het heeft mij wel aan het denken gezet. Ook bij mij kwam de vraag naar boven: “Heb ik een opvolger?”. Ik ben bijna zeker van wel, ik kan mij onmogelijk voorstellen dat een uitgebouwd bedrijf als het onze dat een frisse blik heeft op de toekomst niet zal overgenomen worden. Maar of dat in eigen familie zal gebeuren? Dat zien we wel. Ik heb zelf nog een paar jaartjes te gaan. En ik moet nog een paar draken de kop afhakken.
Luc Callemeyn
Agro-expo
Land- en Tuinbouwmaterialen en -machines, Tuinbouw en mechanisatieVeevoeding, Veeteelt, Stallenbouw en uitrusting
Volgende editie:23-24-25 januari 2010 in de Hallen van Roeselare
Programma: folder
ZATERDAG 23 JANUARI• show en demonstraties van de aanwezige paardenrassen.
ZONDAG 24 JANUARI : GRANDIOZE KOEPARADE
• Vanaf 11u diverse prijskampen vaarzen,koeien en omstreeks 16 u. verkiezing algemeen kampioen en publiekskampioen, internationale jury Frédéric Lepoint Frankrijk. • Inschrijven tot 15 december 2009.
MAANDAG 25 JANUARI RUNDVEEVEILING
• Om 14.30u 1ste Agro Dairy Sale.
• Inschrijven voor 30 november 2009 op het secretariaat van Agro-Expo of via de deelnemende KI-bedrijven.
• Catalogus.
Melkveesymposium 'Gezond Groeien'"
Voor melkveehouders die hun toekomstplannen concreet willen aanscherpen.
Hoe bereidt u zich als melkveehouder voor op de toekomst?
En hoe laat u zowel uw veestapel als uw bedrijf gezond groeien?
U verneemt er alles over op het Melkveesymposium 2010, georganiseerd door zes toonaangevende bedrijven actief in de melkveehouderij.
En hoe laat u zowel uw veestapel als uw bedrijf gezond groeien?
U verneemt er alles over op het Melkveesymposium 2010, georganiseerd door zes toonaangevende bedrijven actief in de melkveehouderij.
Twee interactieve presentaties over een brandend actueel thema.
Op 25 januari 2010 op Agro-Expo in Roeselare en op 19 februari 2010 tijdens de Agridagen in Geel.Broodjeslunch en bezoek aan de landbouwbeurs inbegrepen.
Meer weten over het melkveesymposium?
Thema en sprekers
Schaalvergroting is voor veel Vlaamse melkveehouders een belangrijke ontwikkeling, waarin flink wordt geïnvesteerd. Ook onze buurlanden blijven niet achter. Zo bracht de Nederlandse Commissie Melkveehouderij tien stappen in kaart die cruciaal zijn voor een succesvolle schaalvergroting.
Jelle Zijlstra (landbouwuniversiteit Wageningen) - 'Melken in de nieuwe realiteit'. De h. Zijlstra gaat dieper in op de tien cruciale stappen voor een succesvolle schaalvergroting. Hij bekijkt ook de grote toekomstige uitdagingen voor de melkveehouderij, en hoe u zich als melkveehouders hierop kunt voorbereiden.
Dierenartsmelkveehouder Bonny Van Ranst - 'Gezondheid en groei'.
Een praktische kijk op hoe een optimale diergezondheid de basis vormt voor een gezond groeiend melkveebedrijf.
Programma
10u. Ontvangst met koffie.
10.25 u. Welkomstwoord door dagvoorzitter Jan de Keyser, manager agrarische divisie België, BNP Paribas Fortis.
10.35 u. 'Melken in de nieuwe realiteit' door Jelle Zijlstra, onderzoeker aan de Animal Sciences Group (ASG) van de Landbouwuniversiteit Wageningen.
11.40 u. 'Gezondheid en groei' door Bonny Van Ranst, dierenarts-veehouder.
12.20 u. Reacties en mogelijkheid om vragen te stellen via moderator Jan de Keyser.
12.50 u. Conclusies en slotwoord door Luc De Meulemeester, directeur van het Melkcontrolecentrum Vlaanderen.
13.00 u. Netwerkmoment met receptie en verzorgde broodjeslunch.
14.00 u. Gratis bezoek aan de beurs.
Hoe inschrijven?
Vooraf inschrijven is verplicht. Dit kan tot één week voor het symposium.
Schrijf u in voor het symposium
Uw inschrijving is pas definitief na betaling van 10 EUR per deelnemer op rekeningnummer 001-6002186-96.
In dit bedrag zijn inbegrepen: deelname, ontvangst met koffie, receptie met verzorgde broodjeslunch en uw ticket voor de beurs.
U ontvangt ter plaatse uw ticket voor de beurs.
donderdag, januari 21, 2010
Studie uitstap van de Brugse Melkveehouders naar Zeeland
Ichtegem, 19 januari 2010Geachte melkveehouder,
Het bestuur van de Brugse Melkveehouders wenst U een gezond en vruchtvol 2010, en nodigt u uit naar haar jaarlijkse hoogdag:
Daguitstap naar Zeeuws-Vlaanderen — Vrij. 29 jan. 2010 Programma:
8.30 uur: lste opstapplaats aan de Valkaert in Oostkamp.
9.00 uur: 2de opstapplaats in Maldegem aan de bocht op de N 49.
(Dit is de parking met GSM-mast niet ver van Bomberna.)
10.00 uur: Bezoek Vervaet te Biervliet. Dit is een producent van zelfrijdende mestverspreiders (trickes) en bietenrooiers . De productie is volledig in eigen handen met een verwerking van om en rond de 1000 ton metaal. De rooiers worden uitgevoerd naar meer dan 10 landen.
12.30 uur: Middagmaal in `De Vriendschap' te Hoofdplaat.
14.45 uur: Bezichtiging van het Testveld Zeeland: kleine windturbines te Schoondijke.
15.15 uur: Bezoek aan het Melkveebedrijf van fam. Nooren te Zuidzande.
Renier en Claudia Nooren zijn in 2002 verhuisd van Breda naar Zeeuws-Vlaanderen. Ze runnen er een bedrijf van 130 melkkoeien (gemolken door 2 melkrobots), 100 stuks jongvee (kalverdrinkautomaat), met een quotum van 1,2 miljoen liters. Het bedrijf is 86 ha groot met vnl. akkerbouwgewassen, graszaad en suikerbieten. Het basisrantsoen bestaat uit 100 % snijmaïs het ganse jaar rond.
17.15 uur: Aankomst te Maldegem.
17.45 uur: Aankomst te Oostkamp.
Inschrijven kan tot dinsdag 26 januari bij Koen Van de Sompele op "nul474 acht6 nul5 zes4."
Deelname kost 35 €.
Bij deze herinneren we u graag aan de jaarlijkse LCV-Ruwvoederavond.
Deze gaat door op woensdag 3 februari in de Valkaart te Oostkamp, en start om 20u15.
Vriendelijke groeten namens het bestuur van de Brugse Melkveehouders.
Laurent Inghelbrecht, secretaris,
Engelstraat 134 - 8480 Ichtegem — Tel. 0495 34 50 95 — laurent.inghelbrecht@telenet.be
woensdag, januari 20, 2010
Bedrijf Stephan en Ingrid Cuvelier - Van Oost genomineerd in de Duurzaamheidswestrijd van het fokkerijblad Veeteelt
Hallo,
Samen met 3 Nederlanders, zijn wij als énige Vlaming genomineerd voor de CRV-DUURZAAMHEIDSTROFEE, de prijs voor het meest duurzame melkveebedrijf van Vlaanderen en Nederland. Dit is een trofee die ze uitreiken op basis van bedrijfsresultaten. (levensproductie per koe, melkkwaliteit,…)
De vakjury en het publiek ( internetstemmen) bepalen beide voor 50 % de uitslag.
Dus we zouden het zéér op prijs stellen mochten jullie je stem voor ons uitbrengen.
- klik op stembussen CRV-Duurzaamheidstrofee geopend
- klik op het woordje ‘stemmen’ en u krijgt de naam van de 4 families waarop u uw stem kunt uitbrengen.
Op deze site kunt u van ons melkveebedrijf een filmpje + reportage bekijken.
Verdere informatie over deze wedstrijd kunt u hier ook vinden.Hartelijk dank bij voorbaat,
Stephan, Ingrid, Jens en Niels.
Go for it, Stephan en Ingrid, mijn stem staat er al op!
Proficiat alvast met jullie nominatie
Lees de Bedrijfsreportage in de Veeteelt
Of bekijk eens rustig het filmpje
Maar ook: kijk eens naar de meer dan 60 aanmoedigende reacties
woensdag, januari 13, 2010
"Innovatiecampagne 2010 in de startblokken"
Jouw innovatief idee is 3000 euro waard!Onze Innovatiecampagne loopt nu reeds enkele weken en er zijn al enkele interessante projecten ingediend.
Dit kan nog tot 28 februari!
Volgende onderwerpen kunnen aan bod komen:
· Nieuwe producten en afzetmarkten
· Energie, water en andere milieuthema’s
· Samenwerkingsverbanden en partnerships
· Mensgericht ondernemen
· Vrije inspiratie
We selecteren 10 ideeën, waaronder een prijzenpot van 30.000 euro verdeeld wordt.
INFORMATIE – Evelin Van den Eynde 016/28 61 36 en Ilse Geyskens 016/28 61 33
INSCHRIJVEN – Plaats een korte omschrijving van je project op http://www.innovatiesteunpunt.be/
FAVV - Informatie over de voedselketen (VKI)
FAVV - Informatie over de voedselketen (VKI): "Informatie over de voedselketen (VKI)De nodige gegevens dient de veehouder bij te houden in zijn bedrijfsregisters."
- de dierengezondheidsstatus van het bedrijf of de regio van herkomst van de dieren (bv. IBR-statuut bij runderen, Aujeszkystatuut bij varkens, …);
- de gezondheidsstatus van de dieren;
- de toegediende geneesmiddelen of andere behandelingen die de dieren binnen een relevante periode hebben ondergaan, tezamen met de data van toediening of behandeling en de wachttijden;
- de aanwezigheid van ziekten die de veiligheid van het vlees in het gedrang kunnen brengen;
- de resultaten van laboratoriumonderzoeken die relevant zijn voor de bescherming van de volksgezondheid (bv. onderzoeken naar kiemen die aanleiding kunnen geven tot ziekte bij de mens zoals Salmonella, E. coli O157:H7);
- de resultaten van de keuringen op het slachthuis die werden uitgevoerd bij dieren die afkomstig waren van hetzelfde bedrijf;
- de productiegegevens, wanneer die ziekten aan het licht kunnen brengen;
- de naam en het adres van de dierenarts die normaal zijn diensten verleent aan de veehouderij.
dinsdag, januari 12, 2010
Oe doej 't gie in 2010?
In 't Westvlaams natuurlijkLangzaam lezen, als je het niet meteen begrijpt zelfs 2 keer lezen.
OYMOLEUTET
OYMOTIETET
OYMOGOESTET
OYMOSANSET
OYMOGINAMBRASET
OYMOUPTIETRUSTET
OYMOGINDUSTET
OYMOGINMOEITET
OYMOGEZOENDZIET
OTMOGOEDIS IN 2010
Innovatie Steunpunt, interessante vergadering: Inzicht in de consument.
"Inzicht in de consument"Inzicht in de consument - 28 januari in Lochristi
Terug
Duurzaamheid is niet meer weg te denken in onze samenleving. Bedrijfsleiders raken er steeds meer van overtuigd dat enkel een kwalitatief product afleveren niet genoeg is. Er dient rekening gehouden te worden met de ganse omgeving van het bedrijf. Dit zijn de zogenaamde stakeholders, waar ook de consumenten een belangrijk deel van uitmaken. Zij ervaren via de media een toenemende druk om bedachtzamer aan te kopen. Ondernemingen kunnen hierop inspelen door de duurzaamheidsgedachte in hun strategie te implementeren. We moeten van het idee afstappen dat duurzaamheid enkel gaat over ‘groen’ ondernemen, maar dat dit ook samen gaat met winst.
Duurzaam ondernemen biedt ook talrijke kansen voor de land- en tuinbouwsector. Dikwijls zijn we al bezig met investeringen op dit vlak, maar vaak eenzijdig. Toch zijn we ervan overtuigd dat een nog beter marktgerichte visie hierop onze sector nog aantrekkelijker maakt naar consumenten toe.
Programma
19.00 Ontvangst
19.20 Welkom - Koen Symons (Innovatiesteunpunt)
19.30 Inzichten en aanwijzingen voor strategisch duurzaam ondernemen- Marc Soumillion (Marketeer en schrijver ‘In Evenwicht’)
20.45 Panelgesprek ‘Waarom en hoe duurzaam ondernemen?’- Moderator Evelin Van den Eynde (Innovatiesteunpunt)
21.45 Mogelijkheid tot napraten met een hapje en een drankje
Waar? Floreac nv
Beerveldse Baan
49080 Lochristi
Wanneer?Donderdag 28 januari Van 19.00 tot 22.00
Kostprijs Deze thema-avond is gratis
Inschrijven Inschrijven is verplicht en kan via dit inschrijvingsformulier of bij Diana Goris (016/28 61 02)
Meer info? Contacteer Evelin Van den Eynde van het Innovatiesteunpunt voor land- en tuinbouw
T 016 28 61 36
E evelin.van.den.eynde@innovatiesteunpunt.be
I www.innovatiesteunpunt.be
Multi Trekkertest Valtra, Fendt, New Holland, Massey Ferguson, Case, Deutz Fahr en John Deere
7 actuele (frontlader-) trekkers op de testbankEenvoudige viercilinders rond de 74 kW (100 pk) blijven populair.
Bovendien wordt bijna 20 procent van deze trekkers in Nederland met een voorlader geleverd.
Reden om zeven merken in de praktijk te testen.
De Valtra N92
De Fendt 310Vario
De New Holland T5060
De Massey Ferguson 5445
De Case IH CS 105 Pro
De Deutz Fahr Agrofarm 430
De John Deere 5100 R
De trekkers zijn doorgemeten op het DLG-teststation in Gross Umstadt (D.).
Ook zijn de trekkers in de praktijk getest met verschillende machines.
Er blijken flinke verschillen te zijn in kracht, verbruik en comfort.
Bekijk op de site van het weekblad Boerderij de foto's en video's van deze trekkertesten
maandag, januari 11, 2010
AGRO Expo Roeslare 23 - 24 - 25 januari 2010 Hallen Schiervelde te Roeselare
AGRO: "23-24-25 januari 2010"AGRO-EXPO VLAANDEREN
2-jaarlijkse internationale vakbeurs voor:
Land- en Tuinbouwmaterialen en -machines,
Tuinbouw en mechanisatie
Veevoeding,
Veeteelt,
Stallenbouw en uitrusting
Volgende editie: 23-24-25 januari 2010
Volgende editie: 23-24-25 januari 2010
Na de geslaagde editie 2008, voor de eerste maal op 15.000 m², staat Agro-Expo aan de start van een nieuwe editie 2010 op dezelfde oppervlakte .
Bij iedere editie wordt Agro-Expo met een bijzonder thema georganiseerd, dit in het teken van de sterk aanwezige tuinbouw in de regio of van de grote veeteeltbedrijven.
Tuinbouwsector
Aldus kende Agro-Expo verschillende vergelijkende wedstrijden in de sectoren van land- en tuinbouw en werden prijzen uitgereikt aan bedrijven met de vastkokende aardappel.
Daarnaast werd tweemaal de gegeerde Prei-Award uitgereikt aan vooruitstrevende bedrijven en in 2008 de Courgette-Award in een eerste Courgette-concours, waaraan ook een kookwedstrijd was gekoppeld
Een courgettebrochure met de winnende recepten zal worden verdeeld op Agro-Expo 2010. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met de REO-Veiling, de op een na grootste veiling van het land. Ook het Prov .Centrum voor Land- en Tuinbouw uit Rumbeke, had een belangrijke inbreng. Beide organisaties zijn uitgebreid aanwezig op Agro-Expo, naast de officiële instanties van Land- en tuinbouw, FAVV enz.
Veeteeltsector .
In de veeteeltsector wordt samengewerkt met de melkvee- en jongveesector . Er werden jongvee- en melkveeprijskampen georganiseerd, telkens met een internationale jury.
Eveneens prijskampen voor de stamboekvarkens, uitmondend in een elite-varkensveiling.
Naar de vleessector toe werden vergelijkende wedstrijden georganiseerd , waaruit nieuwe labels ontstonden en ‘meesterlijk’ een nieuwe kwaliteitslabel is voor gedroogde hammen zoals bv. Superano en Ganda die meer dan negen maand gedroogd zijn.
Voor 2010 zijn de nodige kontakten gelegd voor nieuwe prijskampen zowel in de rundveehouderij, als de varkenssector.
Voor de vleesvarkenssector wordt momenteel een nieuwe kookwedstrijd voorbereid voor promotie van het varkensvlees in de ruime zin van het woord.
Veevoeding en land- en tuinbouwconstructies
De toeleveringsbedrijven zoals de veevoederbedrijven zijn een vast gegeven op Agro-Expo.
Ze zijn met velen aanwezig om hun talrijke klanten, nu eens in een ander kader en in de nieuwjaarsmaand te kunnen ontvangen op hun verzorgde standen.
Daarnaast zijn er de streekgebonden constructeurs met aangepaste stalinrichting, luchtzuivering, ventilatiesystemen en stalconstructies, terwijl nieuwe bouwmaterialen en nu vooral en in het bijzonder isolatie en nieuwe toepassingen, zeer belangrijk geworden zijn
Betonproducten en betonbehandeling zijn ook aan een relance toe.
Energie
In de editie 2008 werd veel aandacht besteed aan de energiesector. De sterk stijgende olieproducten dreven de mensen naar andere oplossingen. Een belangrijke studiedag ondersteunde dit nieuwe gegeven.
Ook voor de land- en tuinbouwsector is energie een belangrijk item geworden in de kostprijs van de productie. Vandaar dat in Agro-Expo 2010 terug een ruime aandacht zal besteed worden aan zonnepanelen, biogas, isolatie en de andere alternatieve energievormen.
Machinebouw en Zaadfirma’s
Agro-Expo Vlaanderen wordt georganiseerd midden een sterke tuinbouwregio, waar het versproduct uit de serres of buitenland via de REO-Veiling wordt gecommercialiseerd . Daarnaast is er de zeer sterk uitgebouwde diepvries sector voor het oogsten en verwerken van de duizenden ha. industriegroenten.
Gezien deze grote producties zijn niet alleen alle zaadfirma’s en plantfirma’s uit de regio present, maar ook de buitenlandse zaad- en plant firma’s nemen deel aan Agro-Expo.
Uniek op Agro-Expo is de gespecialiseerde machinebouw uit de regio, gebouwd met veel praktische ervaring. Aangepaste plant- en oogstmachines zijn dan ook blikvangers op een gespecialiseerde vakbeurs als Agro-Expo.
zaterdag, januari 09, 2010
Veeteeltforum • Q-Koorts
Veeteeltforum • Toon onderwerp - Q-Koorts:Beste forumleden,
Sinds december 2009 worden er bijna dagelijks honderden zwangere geiten gedood, of zij nu wel of (meestal) niet besmet zijn met q-koorts.
De reden?
Onze Nederlandse regering wil daadkrachtig overkomen en offert bijna 120.000 geiten en lammetjes op voor haar imago.
Voor de bestrijding van de q-koorts zal dit weinig helpen: de meeste dieren zijn helemaal niet ziek.
En het besmettingsrisico is blijkbaar verwaarloosbaar.
Immers: melkgeitenbedrijven, waar nauwelijks bezoek komt, worden "geruimd".
Maar kinderboerderijen vormen, ook als hun geiten Q-koorts hebben, blijkbaar geen besmettingsrisico, terwijl hier jaarlijks vele duizenden ouders en kinderen over de vloer komen, die bovendien nauw contact hebben met de dieren.
Snapt u het nog?
Deze massamoord wordt door de overheid zoveel mogelijk uit de pers gehouden, om protesten vanuit de bevolking te voorkomen.
Als er veel protesten zouden komen, zou het ruimingsbeleid misschien wel moeten worden herzien en dat willen ze niet.
Dan lijken ze namelijk minder daadkrachtig en dat zou hen wel eens zetels kunnen kosten bij de volgende verkiezingen.
Om dat te voorkomen en het pluche te kunnen behouden, gaan ze over lijken - en wordt een mediastrategie van doodzwijgen toegepast.
Boer Evert Jansen uit het Drentse Hoogersmilde heeft vandaag de mediablokkade doorbroken.
Hij heeft tegen de wil en de druk van het ministerie in, journalisten uitgenodigd om bij de ruiming aanwezig te zijn.
De interviews met hem zijn aangrijpend, schrijnend - en onthullend.
Luister naar de radioverslagen op: http://www.radio1.nl/contents/11719-hef ... tart=13844
Heb je de interviews beluisterd en ben je met mij van mening dat deze zinloze slachting moet stoppen, stuur dit bericht dan a.u.b. zo breed mogelijk door. Zodat later niemand met droge ogen kan zeggen "wir haben es nicht gewusst".
Wees niet medeschuldig, laat je stem horen ! Alleen als er op grote schaal wordt geprotesteerd kunnen de politici niet meer om de bevolking heen en moeten ze hut ruimingsbeleid veranderen.
Als we nu niet protesteren, liggen dadelijk ook de koeien, de kippen en misschien nog wel meer diersoorten op het Q-koorts-hakblok van de politiek!
Geplaatst door Tijgernest
Boerenbond roept leden op tot ruimen van sneeuw
Boerenbond roept leden op tot ruimen van sneeuw:Boerenbond roept haar leden op om bij nieuwe sneeuwval gemeenten te helpen met het sneeuwruimen en het strooien van zout.
De organisatie geeft daarmee gehoor aan de oproep die Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) in die zin deed na overleg met de provinciegouverneurs.
Verscheidene landbouwmachines kunnen immers gebruikt worden om te sproeien, te ruimen of te strooien.
Dat boeren bijspringen om de wegen sneeuwvrij te houden is overigens niet nieuw. Binnen Agroaanneming, een coöperatief aannemingsbedrijf dat opgericht werd in de schoot van Boerenbond, werken momenteel al 300 boeren samen met lokale overheden. Ook bij de eerste winterprik van enkele weken geleden staken ze al een handje toe, bijvoorbeeld op de luchthaven van Zaventem.
Boerenbond gaat graag in op de vraag van de minister, zegt voorzitter Piet Vanthemsche. Wel vraagt hij na te gaan of alles goed geregeld is op het vlak van verzekeringen en vergoedingen. De korte tijdsspanne waarop gereageerd moet worden, kan immers voor administratieve problemen zorgen.
"We roepen onze boeren op om, waar haalbaar, hun mankracht en machines in te zetten. Hopelijk slagen we er samen met de overheden en de aannemers in om Vlaanderen toegankelijk te houden dit weekend", aldus Vanthemsche.
Zaterdag trekt een sneeuwzone van oost naar west over het land en overal kunnen wel enkele centimeters verse sneeuw vallen.
Boerenbond benadrukt wel dat de individuele boer vrij is in zijn keuze om wel of niet in te gaan op de vraag van gemeenten. Op de website van de landbouworganisatie vinden geïnteresseerde landbouwers meer informatie.
Meer informatie: Sneeuw ruimen
bron eigen verslaggeving www.vilt.be
08/01/2010