FAVV - Informatie over de voedselketen (VKI)
FAVV - Informatie over de voedselketen (VKI): "Informatie over de voedselketen (VKI)De nodige gegevens dient de veehouder bij te houden in zijn bedrijfsregisters."
- de dierengezondheidsstatus van het bedrijf of de regio van herkomst van de dieren (bv. IBR-statuut bij runderen, Aujeszkystatuut bij varkens, …);
- de gezondheidsstatus van de dieren;
- de toegediende geneesmiddelen of andere behandelingen die de dieren binnen een relevante periode hebben ondergaan, tezamen met de data van toediening of behandeling en de wachttijden;
- de aanwezigheid van ziekten die de veiligheid van het vlees in het gedrang kunnen brengen;
- de resultaten van laboratoriumonderzoeken die relevant zijn voor de bescherming van de volksgezondheid (bv. onderzoeken naar kiemen die aanleiding kunnen geven tot ziekte bij de mens zoals Salmonella, E. coli O157:H7);
- de resultaten van de keuringen op het slachthuis die werden uitgevoerd bij dieren die afkomstig waren van hetzelfde bedrijf;
- de productiegegevens, wanneer die ziekten aan het licht kunnen brengen;
- de naam en het adres van de dierenarts die normaal zijn diensten verleent aan de veehouderij.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home