Photobucket

zaterdag, januari 09, 2010

Boerenbond roept leden op tot ruimen van sneeuw

Boerenbond roept leden op tot ruimen van sneeuw:


Boerenbond roept haar leden op om bij nieuwe sneeuwval gemeenten te helpen met het sneeuwruimen en het strooien van zout.
De organisatie geeft daarmee gehoor aan de oproep die Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) in die zin deed na overleg met de provinciegouverneurs.
Verscheidene landbouwmachines kunnen immers gebruikt worden om te sproeien, te ruimen of te strooien.

Dat boeren bijspringen om de wegen sneeuwvrij te houden is overigens niet nieuw. Binnen Agroaanneming, een coöperatief aannemingsbedrijf dat opgericht werd in de schoot van Boerenbond, werken momenteel al 300 boeren samen met lokale overheden. Ook bij de eerste winterprik van enkele weken geleden staken ze al een handje toe, bijvoorbeeld op de luchthaven van Zaventem.
Boerenbond gaat graag in op de vraag van de minister, zegt voorzitter Piet Vanthemsche. Wel vraagt hij na te gaan of alles goed geregeld is op het vlak van verzekeringen en vergoedingen. De korte tijdsspanne waarop gereageerd moet worden, kan immers voor administratieve problemen zorgen.
"We roepen onze boeren op om, waar haalbaar, hun mankracht en machines in te zetten. Hopelijk slagen we er samen met de overheden en de aannemers in om Vlaanderen toegankelijk te houden dit weekend", aldus Vanthemsche.

Zaterdag trekt een sneeuwzone van oost naar west over het land en overal kunnen wel enkele centimeters verse sneeuw vallen.

Boerenbond benadrukt wel dat de individuele boer vrij is in zijn keuze om wel of niet in te gaan op de vraag van gemeenten. Op de website van de landbouworganisatie vinden geïnteresseerde landbouwers meer informatie.

Meer informatie: Sneeuw ruimen

bron eigen verslaggeving www.vilt.be

08/01/2010

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home