Photobucket

zaterdag, maart 23, 2013

Welkom op Dag van de Ambachten in Baliehof


Welkom voor de Dag van de Ambachten bij Baliehof Kaas- en Zuivelboerderij


 

Noteer: zondag 24 maart van 10 tot 18 u doorlopend

 

Sinds 1995 wordt er van de melk van de koeien van Baliehof te Jabbeke lekkere kaas gemaakt.

Allemaal kleinschalig en ambachtelijk maar toch met de nodige kennis van het vak, én met liefde bereid.

Heel veel soorten kruidenkazen, maar ook Graskaas,  jonge tot belegen en overjaarse kazen, allemaal diverse smaken volgens ieders wens. Onze specialiteiten zijn de zachte Baliebrie, de Boerenwitten en dan ook de typische paterskazen: Permeke (natuur-paterskaas), Arnoldus (paterskaas gerijpt in  Arnoldus-bier) , Godelieve (paterskaas gerijpt in wijn). Onze exclusiviteit: de Baliehommel, een zeer zachte, smedige kaas gerijpt in het typische Hommelbier.

Op de dag van de Ambachten is iedereen welkom voor een bezoek aan de kaasmakerij en de kaasrijping en wij verschaffen u heel wat uitleg over het ambachtelijke productieproces. U kan ook (doorlopend) kijken naar diverse videofilms over ons bedrijf. Tot slot verwennen wij u met proevertjes van onze kazen.

Let wel: de boerderij is die dag niet te bezichtigen.

De Hoevewinkel is wel open met alle verse hoeveproducten zoals yoghurt, plattekaas, boter, karnemelk en desserten. U kan ook een voorbezoekje doen voor een eventuele reis met Baliehof als tussenstop. Bekijk hier in het Gastenboek alvast al enkele enthousiaste reacties.

De vernieuwing van onze parking.

Wij geven het toe, het was in de vorige winter en najaar niet altijd ideaal om onze parking voor de Hoevewinkel van Baliehof te gebruiken. Door de aanhoudende regen werd de plasvorming steeds erger en soms moest je zoeken naar een droog plekje.

Daar is nu verandering in ge komen en aannemer jan Knockaert uit Zerkegem heeft zijn beste beentje (en groot materiaal) ingezet om dat eens grondig aan te pakken. Het resultaat is al gewéldig: mooi genivelleerd, afvoerputten, juiste helling en nog extra parking onder de vorm van grasdallen. Nu is er al een voorlopige asfaltlaag, bij warmer weer wordt het volldeig afgewerkt. Een investering ten gunste van onze klanten en bezoekers!

Reserveren voor een bedrijfsbezoek

Een bezoek aan het Baliehof kan nog steeds, vooral de maanden mei-juni-juli zijn zeer populair en raken bijna volgeboekt. Iedereen is welkom: scholen, verenigingen, instellingenof vriendenclubs, vanaf 20 personen wordt je door Krista warm onthaald. Onze ontvangstruimte kan tot 90 personen plaatsen, en alles is gelijkvloers.

 

Promotie per maand

Vanaf heden voeren wij een nieuwe promotie, bij aankoop van 10 potjes van hetzelfde product = 1 gratis !

 

Luc en Krista Callemeyn - Stroo

Gistelsteenweg 577 , 8490 Jabbeke -Zerkegem  (ctrl+klik voor kaart)

Tel + fax 050/81.11.02

GSM Luc  ---> 0477/41.61.07              GSM Krista  ---> 0474/432.687

 

Van harte welkom in onze nieuwe Hoevewinkel elke week open op vrij en zat van 09 tot 18 uur (Bancontact beschikbaar!)

Wekelijkse markten te Brugge op woensdag zaterdag en zondag

.

U weet het natuurlijk wel, voor een kaasschotel groot of klein kan u altijd op ons een beroep doen ...


Reserveer snel voor een bedrijfsbezoek met klas of groep!

Wil u meer weten over onze boerderij en onze werking, klik/kijk dan op deze link: http://www.agripress.be/start/artikel/410779/nl

 


 

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home