Photobucket

donderdag, januari 24, 2008

AGRO-EXPO 2008 in volle voorbereiding .

Het bekende Landbouwsalon , AGRO-EXPO Vlaanderen , vierde vorig jaar , met een belangrijk colloqium , haar 25 jarig bestaan. Slotspreker was de landbouwkabinetchef
van de Minister-President Leterme

Agro-Expo Vl. slaagt er steeds in , een interessante en belangrijke tentoonstelling voor land- en tuinbouw te organiseren ;,Het inrichtend Comité,bestaande uit verantwoordelijken uit de verschillende sectoren , besteedt heel wat aandacht aan informatie naar het land-en tuinboouwpubliek zelf , maar hecht anderzijds ook veel belang aan de promotie van de land- en tuinbouwproducten .

Zo werden in het verleden verschillende wedstrijden ingericht voor tuinbouwproducenten ,
werd tweemaal een prei-award uitgereikt , naast wedstrijden voor bloemkool , vastkokende aardappel en de fine-fleur van een promotiewedstrijd de gedroogde ham uit Vlaanderen ,
die met Superano en Ganda ham , heel wat bekende buitenlandse namen achter zich lieten

Voor 2008 is Agro-Expo op zoek naar de ‘Courgette-teler ‘ van het jaar.
Het aanbod van de Courgette teelt voor de versmarkt is meer dan verdubbeld sedert 2000 , terwijl de aanvoer voor diepvriessector het nog beter deed.

28 vlaamse bedrijven schreven zich voor deze wedstrijd . Zij werden onderverdeeld in 2 categoriën , zij die leveren voor de versmarkt: de Flandria-Courgette ; en zij die leveren aan de diepvriesnijverheid .
De beoordeling gebeurt ter plaatse op het bedrijf zelf ;,De jury bekijkt de teeltopvolging volgens de Goede Agrarische Praktijk , naast de kennis van de teler en zijn inbreng voor het goede imago van de land- en tuinbouwsector.

Om de courgette te promoten en nieuwe recepten voor te stellen komt er eveneens een Culinaire Wedstrijd voor Courgette , voor hobbykoks ,onder het motto ‘Zuiderse producten van bij ons ‘. .

Op Agro-Expo 2008 komt ‘ een Courgette straat’ met een Courgette-stand , voorbeelden van bereidingen met Courgette . de winnende recepten van de culinaire wedstrijd . Verder de courgette-zaadhuizen en de firma’s , die bij de productie van courgette te maken hebben .

Meer info: agro.expo@skynet.be
Agro Expo gaat door op zaterdag zondag en maandag 26 - 27 - 28 januari in de Hallen Schiervelde, gelegen aan de ring te Roeselare (beetje verder dan REO veiling)

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home