Photobucket

zondag, januari 20, 2008

Kathleen Hens is de "slimste boerin" van Vlaanderen

za 19/01/08 - In een spannende finale van de Eén-quiz "1 jaar gratis" heeft toiletjuffrouw Nathalie De Greve nipt verloren van landbouwster Kathleen Hens. De knelpuntberoepen van de VDAB deden De Greve de das om.
In de finale stonden nog nooit zoveel vrouwen: drie. Kathleen Hens, Elke Van Dermijnsbrugge en Nathalie De Greve speelden samen met Camiel Desoete, een gepensioneerde man van 71, de finale.
Daarin werd het pas na de laatste quizvraag duidelijk wie de vuurproef zou spelen en wie direct voor de meer-of-mindervraag doorging. Hens stootte meteen door, De Greve en Desoete speelden de vuurproef. De 23-jarige toiletjuffrouw wist met gemak de naam van het wetenschappelijke maandblad dat in België en Nederland verschijnt: EOS.
De Greve moest echter het onderspit delven in de meer-of-mindervraag. Zij gokte dat er volgens de VDAB 23 knelpuntberoepen zijn. "Dat zijn er meer", dacht Kathleen Hens. En zij kreeg gelijk. Er zijn 193 knelpuntberoepen.

Kathleen Hens mag 1 jaar gratis leven. Zij wint 68.183,04 euro, het nettojaarloon van de meest verdienende van de 16 quizkandidaten. "Dank u", stamelde Hens toen ze de bankkaart uit handen van Katja Retsin kreeg.0 Comments:

Een reactie posten

<< Home