Photobucket

woensdag, december 12, 2007

Landinrichtingsproject voor platteland rond Brugge

Een grootschalig tienjarenplan moet het platteland in de Brugse regio opwaarderen.
Vlaams Minister van Natuur Hilde Crevits (CD&V) kwam in het gebouw van de Vlaamse Landmaatschappij in Brugge eigenhandig het startschot geven voor het 'landinrichtingsproject Veldgebied Brugge'. De Vlaamse regering trekt daar 16,5 miljoen euro voor uit, gespreid over de komende tien jaar.
Eén van de vier deelprojecten heeft rechtstreeks betrekking op de lokale landbouw.
Dat project speelt zich af tussen Beernem en Wingene, meer bepaald in het Bulskampveld. "De bedoeling is om er een soort landschapspark te realiseren waarbij we bijvoorbeeld kavels kunnen ruilen met landbouwers die bepaalde percelen hebben in het bosgebied", zegt minister Crevits.
Via een ander deelproject in Jabbeke-Wingene bestaat de mogelijkheid om een aantal bossen uit te breiden. Naast de bosuitbreiding wordt daar ook gedacht aan de aanleg van paden voor ruiters, mountainbikers, fietsers en wandelaars.

De andere twee projecten hebben aandacht voor zachte recreatie in het regionaalstedelijk gebied Brugge en de ontsluiting van de haven van Zeebrugge. In 2008 worden de eerste openbare onderzoeken gepland, er wordt verwacht dat de eerste terreinwerken in 2009 kunnen starten. De minister meent dat het ganse project wel tien jaar tijd zal vergen. "Ik ben van mening dat dankzij deze inspanningen gebouwd zal worden aan een platteland waar het goed zal zijn om te wonen, te werken en te leven", meent Crevits.
(KS) Bron: Het Nieuwsblad
Meer informatie: Landinrichting 'Veldgebied Brugge'

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home