Photobucket

dinsdag, mei 15, 2007

Opendeurdag Landbouwschool Roeselare (Vabi)

Gezien op de website van de landbouwschool Roeselare:


Opendeurdag VABI 2007


Naar jaarlijkse gewoonte houden wij op donderdag 17 mei onze opendeurdag in VABI. Alle activiteiten voorstellen is niet gemakkelijk want wij bieden, zoals elke agrarische school, meerdere studierichtingen aan.

*De richting landbouw(technieken) is door de meesten goed gekend: hiervoor zijn opnieuw heel wat exposanten bereid gevonden om de typische land- en tuinbouwmachines tentoon te stellen.
Alle werkplaatsen op onze school zijn eveneens opengesteld en daar zullen de leerlingen hun technische vaardigheden, geleerd in de lessen algemene techniek, tentoonspreiden. In de praktijkhal van het PCLT zijn er demonstraties te zien met plantmachines en machines voor mechanische onkruidbestrijding.

In de vaklokalen is er uitleg over het vak dier- en leefmilieu, de bedrijfs-economische boekhouding en over de uitgevoerde projecten van de leerlingen.

Als kers op de taart worden de jaarlijkse buitenlandse stages in Frankrijk en Nederland voorgesteld.


*Voor tuinbouw(technieken) kan iedere plantenliefhebber zijn hartje ophalen in de serres boomteelt, bloementeelt, groenteteelt en fruitteelt.
De leerlingen zullen aan het werk zijn met het inpotten van boomkwekerijgewassen, het nemen van stekken, het sorteren van groenten, het leggen van verharding, het aanplanten van een border, …
Hiernaast kunnen de mensen met interesse voor bloemschikken in ons gekende lokaal genieten van de prachtige creaties van onze leerlingen.

Ook de tuinliefhebbers komen zeker aan bod tijdens het rondwandelen op ons groen domein. In het hoofdgebouw wordt er een demonstratie gegeven van tuintekenen en zijn er terug prachtige tuinplannen te zien.

Hierbij aansluitend zijn de demotuintjes van de leerlingen van het zevende jaar groenaanleg en –verfraaiing ook zeker de moeite waard. Dit jaar werd er op vraag van een instelling (Mariënstede uit Dadizele) op verplaatsing een binnentuin afgewerkt. Dankzij de grote inzet van de leerkrachten tuinaanleg, de leerlingen van het zevende en de mensen van Mariënstede, verliep dit project vlekkeloos. Het eindresultaat mocht dan ook gezien zijn.

*Een andere vernieuwing in VABI zijn de nieuwe labo’s voor chemie en biologie. Voor al onze leerlingen en zeker voor de mensen van biotechnische wetenschappen is het een flinke meerwaarde om te kunnen werken in moderne labo’s. De verbouwing voor het nieuw labo fysica is ondertussen ook reeds gestart zodat we begin volgend schooljaar met een volledig vernieuwd labocomplex kunnen starten. In deze lokalen zal te zien zijn hoe via uitgevoerde proeven laboratoria het middel bij uitstek zijn om de wetenschappelijke kennis op een boeiende manier mee te geven met de leerlingen.

*Voor de mensen met interesse in dierenzorg tenslotte, zal heel wat te zien zijn niet alleen in onze school maar ook op onze hoeve in de Wagenstraat in Rumbeke.
Voor de eerste maal zetten we de deuren open van onze praktijkboerderij. Om alle parkeer- en andere vervoersproblemen te vermijden zullen er bussen ingelegd worden van de school naar de hoeve en terug.

*En last but not least willen we zeker het internaat vermelden dat met de groep opvoeders tal van activiteiten zal organiseren. Dan denk ik aan: djembé, grimme, volksdans, …

Er worden voor de geïnteresseerden ook rondleidingen voorzien zodat iedereen zich een beeld kan vormen van het leven op het internaat.

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home