Photobucket

vrijdag, februari 09, 2007

Nieuw: "Maandnorm" en "bonus" bij Campina's Merkmelk

Campina keert in haar Merkmelk-project maandelijks een bonus uit van 1 euro per 100 kilo melk aan veehouders die melk leveren met meer onverzadigd vet dan de norm.
Dat heeft Campina gisteren bekendgemaakt.
Aan het project voor Campina-consumptiemelk doen 526 veehouders mee.
Het idee is dat zij door toepassing van het lijnzaadvoer Nutex in het rantsoen melk gaan leveren met minimaal 20 procent meer onverzadigd vet en twee keer zoveel Omega 3-vetzuren als gangbare melk.
In eerste instantie had Campina de deelnemers een jaarrond vaste norm voor het gehalte onverzadigd vet voorgeschreven, maar daar is recent vanaf gestapt, legt projectleider Carel de Vries uit.
Dit vanwege de fluctuaties die zich voordoen tussen seizoenen en jaren. Daarvoor in de plaats wordt nu gewerkt met een maandnorm, die de natuurlijke variatie volgt. Wel moet over het voortschrijdend jaargemiddelde het gehalte onverzadigd vet 20 procent boven de gangbare hoeveelheid liggen. ”Maar dat is absoluut haalbaar”, garandeert directeur vereniging & transport Atze Schaap.
Bericht uit Zibb.nl

Dat is pas nieuws, boeren die in Vlaanderen melk leveren met méér Omega3 krijgen slechts 0.65 tot 0.85 cent per 100 kg melk méérbetaald, en dat enkel gedurende de maanden die niet in het voorjaar gesitueerd zijn.

Als daar maar geen ruzie van komt.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home