Photobucket

maandag, mei 15, 2006

Boek : De mooie beloften van de biotechnologie.

Medegedeeld : uitgave van een nieuw boek :
Milieuvriendelijke varkens, genezende genen, wijn zonder hoofdpijn, groene energie en gekloonde troeteldieren… Een fantastisch toekomstscenario dankzij de biotechnologie, maar wat komt er van de mooie beloften in huis?
Gengewassen verspreiden zich in de natuur. Gewijzigd voedsel ontkomt aan de controles. En de gevaarlijke virussen en bacteriën die gentechnologen in elkaar knutselen, worden misschien ooit door bioterroristen gebruikt. Stamcellen en nieuwe vruchtbaarheidstechnieken maken bizarre manieren van voortplanting mogelijk. En misschien kunnen gentherapeuten binnenkort het prestatievermogen van atleten opdrijven of ‘verbeterde’ baby’s maken.
Waar de biotechnologie nieuwe mogelijkheden schept, brengt ze ook nieuwe gevaren en controverse met zich mee. Dit boek geeft een helder antwoord op vragen als ‘Wat hebben we eraan?’, ‘Is het gevaarlijk?’, ‘Willen we het wel?’ en ‘Wat brengt de toekomst?’.
Bio-ingenieur en wetenschapsjournalist Kim De Rijck (De Standaard) schreef een boek voor een breed publiek over de toepassingen en de gevaren van biotechnologie. Ze legt op een boeiende manier uit hoe biotechnologie onze wereld verandert en wat de gevolgen zijn voor mens, dier, plant en milieu. Een hallucinant verhaal met tientallen verrassende voorbeelden.
Meer ... (hoofdstukken)

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home