Photobucket

woensdag, mei 10, 2006

Druk.

Het wordt druk vandaag en de volgende dagen.
Danny is al een paar uur aan het maaien, straks ga ik voor de eerste keer openschudden. Voor die 16 hectare zal dat tot in de late namiddag zijn denk ik.
Morgen nog eens openschudden, vrijdag hetzelfde, vrijdagavond samenharken in rijen en vrijdagavond (nacht?) komt de hakselaar om het te versnijden en netje in de silo te komen brengen op de boerderij.
Voor het starten met maaien hebben we dus drie dagen mooi weer nodig, ik heb me dus gebaseerd op hetvolgende (kust-)weerbericht :
Mariene meteoverwachting 08u00 woensdag 10/05/2006
Weersverwachting tot zaterdagavond.
Een uitloper van het hogedrukgebied, met kern ten noorden van
IJsland, breidt zich uit naar onze regio en zal geleidelijk ons weer gaan bepalen. Zaterdag zorgt een frontale depressie opnieuw voor meer wolken en neerslag.
Vandaag: na het verdwijnen van de ochtendnevel en -mist wordt het zonnig en droog. Na de middag vormen er zich wolken die uiteindelijk kunnen resulteren in een lokale bui.
Maxima rond 19 graden en het zicht is eerst matig tot slecht, later goed. De wind waait zwak (1 à 2) uit veranderlijke richting,
draaiend naar NNO en toenemend naar matig (3 à 4).
Vanavond en vannacht: aanvankelijk kan er nog een bui vallen maar later verbreden de opklaringen en tegen de ochtend vormt er zicht opnieuw nevel en mist.
Minima rond 10 à 11 graden en het zicht is eerst goed, later matig tot slecht. De wind waait matig (3 à 4) uit NNO, krimpend naar N en afnemend naar zwak tot matig (2 à
3).
Morgen: na het verdwijnen van de ochtendmist wordt het zonnig en blijft het droog. Na de middag vormen er zich stapelwolken. Maxima rond 16 à 17 graden en het zicht is eerst matig tot slecht, later goed. De wind waait zwak tot matig (2 à 3) uit N tot NO.
Vrijdag: na de ochtendmist wordt het zonnig en droog.
Maxima rond 20 graden en het zicht is eerst matig tot slecht, later goed. De wind waait zwak (2) uit veranderlijke richting, draaiend naar ZO tot Z en toenemend naar matig (3).
Zaterdag: zwaarbewolkt tot betrokken met perioden
van regen, overgaand in wisselende bewolking met kans op een bui. Maxima rond 17 à 18 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait matig (4) uit Z, ruimend naar ZW tot W en toenemend naar vrij krachtig tot krachtig (5 à
6).

Hoopt u mee op goed weer ?

2 Comments:

At vrijdag, mei 12, 2006, Anonymous Anoniem schreef...

ik hoop zeker met je mee voor goed weer. (Al is het alleen maar omdat wij dat dan hopelijk ook hebben bij het inkuilen.)
Zet hem op! Wie het eerste klaar is? Nee, beter: wie de droogste snee weet binnen te halen. Hoewel dat ook grotendeels afhankelijk is van de loonwerker.

 
At vrijdag, mei 12, 2006, Blogger Luc Callemeyn schreef...

Dag Lidy,
Wedstrijdje?
Om het eerst een foto van de plastiek op de graskuil?
Succes ook voor jullie!
Luc

 

Een reactie posten

<< Home