Photobucket

woensdag, april 19, 2006

Gaan we nog een beetje vrijen of gaan we trouwen ?

Dat was zo'n beetje de gedachtengang toen de 2 VRV melkveegewesten Het Brugse en Het Zuidoosten op een avond samenkwamen in De Voerman te Lichtervelde.
Binnen het bestuur van het Zuidoosten had men het ambitieuze plan opgevat om samen met Het Brugse te discussiëren over een verdere intensieve samenwerking, ja mogelijks zelfs een fusie.
Er waren al vroegere vormen geweest van samenwerking die geleid hadden tot het organiseren van grote vergaderingen met internationale sprekers, er was de jaarlijkse provinciale districtsvergadering voor de bestuursleden, er waren de provinciale fokkerij-avonden. Toch leefde het idee dat we wel meer gemeen hadden, en dat het beter was om de krachten te bundelen om binnen een meer gecentraliseerd bestuur een zelfde of zelfs nog beter aanbod te doen naar de leden rundveehouders.
Het was dus niet onverwacht dat alle bestuursleden unaniem en enthousiast waren over een fusie tot één groot melkveegewest, waarbij de A 17 - E 403 als vlugge verbindingsweg kan fungeren voor het organiseren van een bestuursvergadering. En het was ook niet onverwacht dat alle bestuursleden uitermate bezorgd waren over de stabiliteit en spreiding van het aanbod aan vergaderingen, elk in zijn oorspronkelijke streek.
De nieuwe vereniging zal zo'n 1000 actieve leden tellen.
We zoeken nog volop naar een nieuwe naam, geef uw suggestie maar door aan de bestuursleden.

In Veeteelt verscheen hierover het volgende Persbericht :

Samensmelting van gewesten.
De besturen van de VRV-gewesten Het Brugse en het Zuid-Oosten hebben besloten om samen te smelten tot één melkveegewest. In het verleden waren er al actieve vormen van samenwerking tussen de gewesten die toen geleid hebben tot het organiseren van grotere activiteiten. Door de grote overeenkomsten in cultuur van beide gewesten lag het misschien wel voor de hand dat dit nog zou geïntensivieerd worden. De autosnelweg E403/A17 dwars door beide gewesten is ondersteunend.De besturen hebben zich dan ook zeer constructief gebogen over de vraag: “Gaan we nog wat vrijen, of gaan we trouwen?”.
Het was geen verrassing dat alle bestuursleden zich positief uitspraken voor een samensmelting, echter met de voorwaarde dat het leden-veehouders daar niet zouden onder lijden. Het organiseren door het gewestbestuur zal dus meer centraal gebeuren maar de vee-verbeterings activiteiten zullen nog steeds doorgaan op de vertrouwde locaties meestal zelfs met dubbele vergaderingen.
De beide voorzitters Geert Van Damme en Jan Wallays gaan de toekomst met open vizier tegemoet, samen met de Afgevaardigden en de bestuursleden.

De voorzitters Jan Wallays en Geert Van Damme.
De Ondervoorzitters Luc Callemeyn en Jozef Decock.

2 Comments:

At donderdag, april 20, 2006, Anonymous Anoniem schreef...

De ondervoorzitter die ook blogt ? ;-)

 
At donderdag, april 20, 2006, Blogger Luc Callemeyn schreef...

@Anonymus :
Ja, dat is 'em.
Zo heb je hier het nieuws dus uit de eerste hand, snel en betrouwbaar !

 

Een reactie posten

<< Home