Photobucket

dinsdag, april 11, 2006

De papiermolen draait traag, maar zeker ...

Een boer op drie in de knoop met randvoorwaarden
In ruil voor hun bedrijfstoeslag moeten landbouwers sinds vorig jaar een hele reeks randvoorwaarden naleven. Nu de boeren hun uitbetalingsoverzicht ontvangen hebben, blijkt dat ongeveer een derde van de gecontroleerde landbouwers een boetepercentage van één tot vijf procent heeft opgelopen. Boerenbond noemt het verrassend hoge aantal sanctioneringen een "reële voedingsbodem voor latente controlestress".
Meer »

Van Quickenborne wil rondetafel over papiermolen
Staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne (VLD) wil de papierberg voor boeren verminderen. Nog voor de zomer organiseert hij samen met de bevoegde federale en gewestministers en de landbouworganisaties een rondetafelconferentie om dit in de praktijk om te zetten.
Meer »

Minder paperassen voor voedings- en landbouwbedrijven
De federale overheid pakt de papieren rompslomp voor voedings- en landbouwbedrijven aan. Sinds 15 maart is een nieuwe regeling voor administratieve vereenvoudiging inzake voedselveiligheid van kracht die 180.000 bedrijven in de sector ten goede komt. Minister van Volksgezondheid Demotte, staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging Van Quickenborne en FAVV-topman Vanthemsche gaven donderdag meer uitleg.
Meer »
Bron : VILT

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home