Photobucket

maandag, april 10, 2006

Fietsnetwerk Brugse Ommeland.

In Limburg bestaat het al jaaren, en met veel succes.
De andere Vlaamse provincies volgen het goede voorbeeld van de fietsnetwerken met de tocht langs landelijke wegen van knooppunt naar knooppunt.
Ook in West Vlaanderen werd in de afgelopen zes jaar meer dan 1 miljoen Euro geïnvesteerd in de fietsnetwerken. Zes medewerkers zijn nog voltijds bezig met het ontwerp, met de cartografie, met het technische aspect zoals het plaatsen van de bordjes in beide richtingen en het onderhoud.Verleden week kregen wij hierover een uitgebreide informatieve folder van de Provincie.
Ook landbouw kan in deze natuurlijk niet ontbreken, wie anders zou al die jaren het landschap gekneed en onderhouden en beschermd hebben tot wat het nu is.
Grote stimulans voor het fietstoerisme is de Provinciale Dienst Westtoer onder leiding van Paul Boerjan en zijn team.
Op de jaarlijkse receptie van Westtoer in telkens een andere typische locatie in het Brugse Ommeland sprak ik hem aan om op de kaart van het fietsnetwerk uitdrukkelijk aandacht te besteden aan de mogelijkheden om de recreant een moment van verpozing aan te bieden door een verwijzing te maken naar de drankgelegenheden in de streek én naar de boerderijen waar er ijskreem of andere hoeveproducten te verkrijgen zijn.
Op het ontwerp van de kaart die te zien is in de grote brochure zie ik dat dit op een duidelijke wijze visueel aangebracht is door een mandje op de plaats van de hoeveproducent.
Dankjewel Westtoer voor de goede samenwerking in deze !
Op zondag 11 juni wordt een groots Fietsfeest Brugse Ommeland georganiseerd waarbij het volledig afgewerkte fietsnetwerk wordt ingereden.
Startplaatsen zijn Brugge, Damme, Torhout, Beernem en Tielt.
Meer info op Brugse Ommeland . be of bij Westtoer.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home