Photobucket

vrijdag, februari 10, 2006

Bezoek aan de boerderij

Ja, gisteren was het al bijna twee weken geleden dat de klas van Roksem op bezoek kwam voor het maken van een bolletje kaas. Gisteren donderdag kwamen ze dit bolletje afhalen, en hebben ze ondertussen ook de boerderij bezocht.
Eerst kregen ze elk hun bolletje van Krista met hun eigen tekening erop, daarna ging het richting kalveren waar ze natuurlijk dolle pret hadden om de kalfjes te aaien, om ze op de vingers te laten zuigen en ondertussen gaf Krista de boerin uitleg over de geboorte, de groei, de levensloop van de kalveren. Er was echter bijna meer interesse voor de poezen die daar ook talrijk aanwezig waren. Dan ging het richting grote koeien waar ze in de voedergang nog eens uitleg kregen over sommige koeien, waarom ze gemolken worden en hoeveel, kortom, een boeiende uiteenzetting. Op de grote hoop maïs konden enkele kinderen het natuurlijk niet laten om wat naar de koeien te duwen, of zelfs eens wat op te gooien. Gelukkig kon Juffrouw Monique nog op tijd ingrijpen.


Veel te vroeg was het weer tijd om naar school te gaan met de mama's die zorgden voor vervoer. In een zakje kreeg elk nog een proevertje mee van de lekkere zuivelproducten van het Baliehof.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home