Photobucket

zondag, februari 05, 2006

Al eens een hoeve bezocht met de klas of met een andere groep ?

Samen de boer op.
Laat je gaan, laat de boer al je zintuigen verwennen! Aangevuld met kleine activiteiten, proevertjes en een babbel wordt het een uitzonderlijk aangename uitstap. Verschillende landbouwers bieden ook arrangementen aan. Een korte uitstap of een ganse dag op toer. Voor elk wat wils dus!

Het netwerk bezoekboerderijen bestaat uit 83 land- en tuinbouwbedrijven verspreid over de provincie West-Vlaanderen, die zich allen engageren om groepen te ontvangen en hen in te leiden in het boerderijleven, de verzorging van de teelten en de dieren…
Allemaal koetjes en kalfjes? Nee, nee: zowel de traditionele takken als kruiden, oesterzwammen, paardenmelkerijen, sierteelt… zijn te bezoeken.
Gezien de 83 bedrijven verspreid gelegen zijn over de provincie is er altijd wel een hoeve in de buurt. En nu: Samen de boer op! Surf naar: http://www.onthaalopdeboerderij.be/ - bezoekboerderijen en kies je bedrijf uit.
De site bevat nog veel meer: Proeven en Genieten van het West-Vlaamse platteland is de leuze!
(Tekst van Stefaan Baeteman, projectbegeleider in de Provincie West Vlaanderen)

Ook Zuivelboerderij Baliehof ontbreekt natuurlijk niet in de lijst van de bezoekboerderijen : hier een rechtstreekse link.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home