Photobucket

boerenblog

maandag, oktober 31, 2011

Onverwacht een spijtige brief ...

Een tijdje geleden kreeg ik onverwacht een bericht van de firma ReproCopy. Zij vertegenwoordigen de auteursrechten van de geschreven media.
Bij een screening is het hen opgevallen dat ik regelmatig teksten uit Krantenberichten kopieer of overneem.
Dit is in strijd met de autersrechten van de betrokken kranten of media.
Daarbij speelt het geen rol dat de meest berichten handelen over Land-en Tuinbouw, of het feit dat het wel of niet plaatsen van hun teksten mij persoonlijk of bedrijfsmatig geen enkele winst oplevert.
Dat hebben ze mij in een brief laten weten.
Het is wel toegelaten om naar een artikel te linken, of een deel van een artikel over te nemen en in een eigen commentaarstuk te verwerken, echter met dien verstande dat het eigen commentaarstuk nog een volledige waarde moet hebben, ook als het "krantenartikel" er zou uitgehaald worden.
Ik was dus in overtreding, en ik kan niet anders dan een aantal blogberichten hier op Boerenblog te verwijderen zodat ik mij in regel stel met de auteursrechten. Wat mag er wel nog? Een collega-Blogger maakte een lijstje
Op deze datum is deze actie al achter de rug en er zijn heel wat blogberichten verwijderd.
Hoeveel kan ik niet precies zeggen maaar ik weet wel dat er op vandaag nog meer dan 1000 eigen berichten op deze blog staan, en dat is natuurlijk nog altijd goed.
Wie zin heeft om te lezen kan hier een tijdje zijn plezier beleven.

vrijdag, oktober 07, 2011

"Vlaming drinkt eerder te weinig dan te veel melk"

"Vlaming drinkt eerder te weinig dan te veel melk":

Uit GfK-onderzoek blijkt dat de gemiddelde Vlaming dagelijks bijna één glas melk verbruikt.
Heel wat minder dan de drie tot vier glazen zoals aangegeven in de actieve voedingsdriehoek, die de basis is voor een evenwichtige en gevarieerde voeding.

Geachte mevrouw,
CRV wil graag het contact verstevigen met de vrouwelijke, agrarische ondernemers. Daarom organiseert zij op 11 oktober 2011 in Temse, een speciale dag voor boerinnen.
Met het thema ‘kom verder’ wil CRV aangeven dat ze boerinnen wil uitnodigen om verder te komen. Letterlijk en figuurlijk. Letterlijk: ‘kom verder, welkom, laten we kennismaken,’ en figuurlijk; kom verder met jezelf én met je bedrijf. Anderzijds stelt CRV vast dat CRV boerinnen nodig heeft om zelf verder te komen. CRV wil meer boerinnen in haar besturen, omdat CRV ervan overtuigd is dat teams van mannen en vrouwen beter presteren.
Het ochtendprogramma bestaat uit boeiende sprekers en een gezellige lunch. In het middagprogramma kunt u twee workshops volgen (zie achterzijde). De workshops worden veelal gegeven door vrouwen die bij CRV werken.
De CRV-vrouwendag is exclusief voor leden en klanten van CRV. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel dient u zich vooraf in te schrijven. Dit kan via de CRV-website (www.vrv.be) of via de klantenservice (078-154444, toets 1). Op de website is tevens meer informatie is te vinden over het programma en de workshops. Wees er snel bij, want vol is vol.

Met vriendelijke groet,
Noël Van Leeuwe,
Voorzitter VRV

Spreker op de CRV-vrouwendag: Greet De Roo
Mevrouw Greet De Roo (46) is moeder van Pieter-Jan, Robbert-Jan en Willem-Jan en baat samen met haar man, Raf Coens, een melkveebedrijf uit in Ruiselede. Zij is voltijds boerin, lid van de coöperatieraad van Milcobel én (de eerste vrouwelijke) burgemeester van Ruiselede.
Greet geeft aan dat zij uitkijkt naar de CRV-vrouwendag waar zij haar kennis en ervaringen graag wil delen met de Vlaamse boerinnen.

Meer info : http://www.vrv.be/