Photobucket

boerenblog

zondag, januari 25, 2009

De derde verjaardag van Boerenblog


Ondertussen is het al drie jaar geleden dat deze blog werd opgericht.Op een schoone zaterdagavond vond ik dat ik ook wel eens de uitdaging mocht aangaan die ik al gezien had bij vrienden, en zo startte ik Boerenblog begin januari 2009.De bedoeling was om hier leuke items neer te zetten, onder andere over eigen bedrijf, eigen familie of eigen beleving.
Gaandeweg werd dit ook aangevuld met nieuwsberichten en ook items van op Internet die ik als nuttig of prettig ervaar om aan anderen mee te delen.
Ook de opmaak van deze Boerenblog met zijn vele nuttige linkjes aan de rechterkant is iets wat ik wel trots op ben, omdat ik alles zelf heb uitgezocht zonder enige studie of onderwijs.
Dit is de voorbije drie jaar ook zo geëvolueerd en eigenlijk grotendeels hetzelfde van opzet gebleven.
De bezoekers blijven maar komen, momenteel schommelt dit rond de 200 à 300 per dag (een enkele uitschieter van 400, meestal bij slecht weer), en dat is niet mis. Dit resulteert in een toaal bezoekersaantal van bijna 180.000, nu drie jaar en 1150 berichten verder.
De laatste tijd werd ik, onder andere op Agriflanders, door vele mensen aangesproken die het jammer vonden dat het de laatste maanden "iets stiller" is geweest.
Dat heeft zo zijn redenen.
Vooreerst zijn de inkomsten zeer pover.
En dat, lieve lezers, is uw schuld! Mochten alle 180.000 bezoekers hier 10 € cent achterlaten omwille van hun bezoek, dan zou ik wel wat meer inspanning doen. Jammer genoeg blijft het momenteel bij eigen voldoening en nu en dan eens aanspraak over een artikel dat bezoekers prettig vonden. Of zo nu en dan een commetaar die steeds weer veelzijdig is en soms nieuwe inzichten opent.
Een andere reden voor rustiger Boerenblog is het vele werk hier op de boerderij en in het bijzonder in de bouw van onze nieuwe winkel, ontvangstruimte, kaasmakerij en kaasrijping, en dat naast het andere vele werk op de boerderij en op sommige verkoopsgelegenheden.
Koppel dit dan ook nog eens aan het openen van andere horizonten op Internet, zijnde fora, nieuwssites, en nu onlangs nog Facebook, en u zal begrijpen dat ik even mijn excuses aanbied, maar toch eigenzinnig verder doe in eigen richting. We zien wel waar we uitkomen.
Maar natuurlijk bent u nog steeds welkom.
Meer zelfs, hebt u zelf iets gevonden waarvan u vindt dat ik het aan de wwwereld mag meedelen, stuur het maar even door.
Hopelijk hebt u hier zo nu en dan nog wat aan, al ware het maar een glimlach van herkenning.
Tot de volgende verjaardag!

Agriflanders 2009

Onze stand op Agriflanders
Voor iedereen was er wel wat wils op onze stand: verschillende soorten kaas, broodjes, croque monsieur of schepijs




Onze medewerkster Elke druk aan het werk







De verrassing van de zondagnamiddag was toch toen we plots Minister President Kris Peeters op bezoek kregen, en hij er niet aan weerstond om met Elke lachend op de foto te staan.




Wil je nog meer foto's zien, onder andere van de opzet van de stand en nog meer sfeerbeelden: klik dan hier
Stand Baliehof Zuivelboerderij op Agriflanders 2009 te Gent

zaterdag, januari 24, 2009

Het is echt waar want het stond in de krant

kaas gerijpt in bier of wijn van het Baliehof te Jabbeke

Het bericht stond in Het Nieuwsblad naar aanleiding van de presentatie op Agriflanders van Paterskazen gerijpt in bier en in wijn (Flanders Expo te Gent)

En zie, dit artikel werkt al:
Deze morgen kregen we al een aanbieding van ongeveer 2000 flessen (beetje mislukte) rode wijn en ook verschillende klanten op de markt vroegen naar onze wijn- en bierkaas.

woensdag, januari 21, 2009

Help Tante Madeleine (80) een stemmetje vooruit

De tante Madeleine van Els Vande Vijver en Koen Ally (Camden, Indiana) (wie hun blog Koen en Els heeft gevolgd weet perfect wie dat is) is genomineerd tot één van de beste "sweetest cooks" van Vlaanderen, misschien wel van de wereld.
Alleen, ze heeft nog een paar stemmen nodig om met haar eenvoudig recept verkozen te worden.


Dus, allen alhier stemmen maar
Het exclusieve recept:
duur: tussen 30 en 60 minuten
Nodig:
3 appels, 3 lepels suiker, 6 lepels suiker, 2 eieren, 100 gr bloem, 100 gr boter, 3/4 L melk, 1 pakje vanillesuiker, likeur vb. Amaretto.
Het geheim:
Het geutje likeur over de boudoirs. En de melk die gebruikt wordt is vers van de koe.
Hoe maak je het?
Appels in schijfjes stoven.
De créme: boter smelten, bloem onderroeren, melk per deel bijvoegen.
Suiker en eierdooiers toevoegen. Als laatste het eiwit in sneeuw geklopt toevoegen.
Bedek een vuurvaste schotel met boudoirs, bevochtig met likeur, appels boven gieten, als laatste de créme.
Grillen.
En smullen maar!

woensdag, januari 14, 2009

Inspecteur op bezoek

Straks komt hier een inspecteur op bezoek.

Neen, ik ga niet de criminele kant op en heb ook niks misdaan. Toch niet dat ik van op de hoogte ben, maar met al die wetten dezer dagen weet je maar nooit.

Verleden week belde de verzekeringsagent of hij eens mocht langskomen met de "inspecteur" om nog eens het bedrijf te bekijken. Het was zo lang geleden dat er nog eens aangepast was, en we moesten toch zorgen dat we op de juiste manier verzekerd zijn. Ik heb die afspraak een paar keer uitgesteld, maar vandaag is de man "toevallig" in de buurt, dus moet het nu maar.

Waarschijnlijk hebt u allen ook al zo'n bezoek meegemaakt.
Wil ik eens vantevoren het scenario voorspellen?
1)Eerst praten we 10 min over koetjes en kalfjes. Geeft niet over wat, als de klant maar gerustgesteld wordt

2)In zijn praatje zal de man aanhalen dat er flink wat veranderd en vernieuwd is op het bedrijf en dat de situatie moet herbekeken worden, en misschien gaat de premie wel omlaag vanwege modernere uitbatiung en bijvoorbeeld betere electriciteitsleidingen.

3)vervolgens hangt hij wat praatjes op van dramatische situaties waarbij de boer onderverzekerd was met misschien wel failliet als gevolg. Overgoten met een sausje van familiale drama's.

4)daarna doen we een rondgang op bedrijf waarbij de "inspecteur" alleen de negatieve dingen aankruist, en vergeet dat bijvoorbeeld alle electriciteitsleidingen nu in buisjes liggen tegen ongedierte

5)wij komen terug binnen, misschien heb ik in de rondgang een paar vragen gesteld die de "inspecteur" niet meteen kan beantwoorden, en als blijk van klantvriendelijkheid belooft hij zijn uiterste best te doen om daar een antwoord op te verzinnen.

6)Hij zal ook zijn best doen om de nieuwe situatie zo goed mogelijk op papier te zetten, daarbij goed voorhoudende dat hoe hoger ik bijvoorbeeld bij brand wil uitgekeerd worden, hoe hoger ik dus de waarde moet inschatten, wat meteen procentueel gekoppeld is aan de hoogte van de premies

7) enkele dagen later zal ik nog een berichtje krijgen van de man met antwoord op mijn moeilijke vragen

8)en nog enkele dagen later zal ik van de verzekeingsmakelaar een nieuwe rekening krijgen die de helft hoger zal blijken te liggen dan huidige


Het doet me spontaan denken aan de Column van Lidy Deutekom die ook een dergelijke situatie beschrijft in haar boek "Vrouw met boer", onder de titel "Handelaar in angst". Daarbij wordt goed in de verf gezet dat hoe hoger het gevoel van angst is wat de verzekeringsman kan creëeren, hoe hoger de premie die wordt ontvangen (en dus ook zijn winst).


We wachten af.