Photobucket

donderdag, januari 24, 2008

Gratis infosessie voor SBB-klanten

medegedeeld:
De administratieve verplichtingen in uw sector wegen steeds zwaarder.
Het voorjaar van 2008 belooft op dit vlak geen verbetering, integendeel. Het nieuwe mestdecreet vertaalt zich in een nieuwe aangifte, de invloed van de NER’s zal zich stilaan laten voelen en met het BAS hervormt de Vlaamse overheid de subsidiëring voor bedrijfseconomisch advies. Ook het belang van een correcte en tijdige mestaangifte en verzamelaanvraag neemt toe. Om onze klanten snel en grondig te informeren over deze wijzigingen en nieuwigheden hebben wij een nieuwe reeks van infosessies georganiseerd.
Waarom mag u deze infosessies niet missen?
Omdat u er veel meer te weten komt dan enkel de nieuwe reglementering. Wij geven u ook de nodige praktische informatie mee zodat u de juiste beslissingen kan nemen voor úw bedrijf. Volgende onderwerpen komen aan bod:

Mestaangifte en derogatie
Voorjaar 2008 moet u in een uitgebreide mestaangifte een aantal belangrijke nieuwigheden melden aan de VLM. Ook de derogatie verloopt niet zonder administratieve rompslomp. Op de infosessies hoort u niet alleen de administratieve kant van het verhaal. Wij belichten ook de mogelijke knelpunten en de optimalisatiemogelijkheden in de praktijk.

MTR en de verzamelaanvraag
De MTR-aangifte zal in 2008 vergelijkbaar zijn met de verzamelaanvraag van 2007. Er zijn zelfs een aantal vereenvoudigingen ingevoerd. Een aantal wijzigingen zullen zich vooral vanaf 2009 laten voelen. Wij geven u op de infosessies een aantal tips om uw bedrijfsvoering nu al af te stemmen op de nieuwe situatie.

BAS, meer advies voor minder geld
De introductie van het nieuwe bedrijfsadviessysteem door de Vlaamse overheid was voor ons de aanleiding om een nieuw begeleidingstraject op te zetten waarmee wij u niet alleen een bredere begeleiding kunnen aanbieden, maar deze ook kunnen organiseren aan bijzonder interessante voorwaarden. Wij stellen u dit op de infosessie graag voor.

Data en locaties: zie website SBB

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home