Photobucket

vrijdag, oktober 26, 2007

Beestig goed : het Neerhof Dieren Festival, Beurshalle te Brugge

Ook dit jaar wordt het beestig goed op het NEERHOFDIERENFESTIVAL in Brugge.
Opnieuw rendez-vous tijdens het laatste weekend van oktober in de 4.200 m² tellende
expositiezaal de Beurshalle op wandelafstand van het station. Voor de 11e maal pakt de VZW
Angora uit met een geanimeerd programma. Naar jaarlijkse gewoonte zetten de organisatoren
de spots een themadier. Wij verwelkomen U voor de editie 2007 in de wereld van de “GANS” .


Zonder twijfel is de gans de meest fascinerende watervogel. Niet enkel de geschiedenis, de oorsprong en de variëteit zijn onuitputtelijke onderwerpen, ook in de sprookjeswereld en
kinderverhalen is de gans niet weg te denken. De gans behoort tot het oudste gedomesticeerde pluimvee. Reeds 3.000 jaar geleden werden deze dieren door de Egyptenaren gefokt.
Naast de tamme ganzen, gehouden door fokkers van neerhofdieren, zal de bezoeker ook kennis kunnen opdoen over wilde ganzen die wij in onze regio kunnen observeren. De Kleine Rietgans en de Kolgans zijn niet meer weg te denken uit onze Polders. Wij leren op de tentoonstelling alles over hun spectaculair traject die zij jaarlijks afleggen.
Het belang van het fokken van ganzen is onuitputtelijk. Niet enkel het vlees, het dons en het
vet had zijn waarde, ook de pennen hadden een belangrijke waarde. De mogelijk zal geboden
worden aan kinderen om eigenhandig met veren te schrijven.

6.000 Jeugdfolders met als titel “Maak dat de ganzen wijs” werden verdeeld in de basisscholen van de Brugse omgeving. Dit jaar komen de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar aan
bod om hun tekeningen in de “Ganzenstraat” aan de bezoekers voor te stellen.


Op zaterdag 27 oktober worden de Brugse SENIOREN verwend. Ook de traditionele zoektocht voor de kinderen met de gebruikelijke snoep van de boerderij staan op het programma.
Eén van curiositeiten op de show zal ongetwijfeld de unieke verzameling roofdieren zijn. Ook andere dierenminnende hobby’s komen weer aan bod op de tentoonstelling.
Voor de tweede maal krijgen de allerkleinsten het weer naar hun zin. In de “knuffehoek” is er de mogelijkheid om verschillende dieren van dichtbij te bekijken, aan te raken en vast te houden. Vergeet niet het fototoestel mee te nemen, kinderen en dieren geven vaak heel mooie
plaatjes. Het ganzenspel wordt in de Beurshalle weer van onder het stof gehaald. Dit 63 hokjes tellend familiespel is op vandaag nog altijd populair. De geschiedenis van het ganzenspel is op zichzelf al bijzonder en leuk om weten.

Meer info : www.angora-vzw.be

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home