Photobucket

vrijdag, juni 08, 2007

Veel bezoekers

De laatste tijd zijn hier veel bezoekers aan onze "Balie" gepasseerd.

Ik was nog maar thuis van studiereis, of ik mocht al beginnen met opruimen van de jonge kalverstal.

Dat was inderdaad twee jaar geleden dat deze nog eens helemaal gereinigd werd (lees: uitgespoten met hogedrukspuit) Ja, het was nog een heel werkje, eerst alle hokjes uitmesten, een paar jonge kalveren verplaatsen, alle losse stro wegdoen, ook touwen en papoieren en plastieken zakken die her en der gestapeld waren.


Daarna alles natspuiten om te "weken".


En dan zowat het verstand op nul, en spuiten maar.

Pittig detail: als je volop in de vuiligheid spuit vliegt dat meestal alle kanten op. Voortgewerkt tot woensdagavond laat, donderdagmorgen vlug voortgedaan, want er werd bezoek verwacht.


Rond 14.00 was alles opgeruimd, halfdroog en bijzonder netjes.


Juist op tijd, want de bus was daar al met 49 Agra leden (actieve boerinnen) vanuit het Kortrijkse. We deelden de groep in twee, Krista gaf de uitleg bij de verse producten, ik deed hetzelfde bij de kaas, en halfweg eens wisselen.


Toen ze vertrokken zijn de meesten nog eens bij de marktwagen langsgeweest, en pas toen kwamen we tot de constatie dat ze niet eens in de kalverstal geweest waren!


Enfin, gedane zaken nemen geen keer, en 't is ondertussen maar weer een gedaan hé!




Enkele sfeerfoto's:




De sfeer zat er al meteen in met een lekkere chocomousse als opener






Er werd zeer aandachtig geluisterd naar de uitleg.


Vandaag was een ander paar mouwen.


Via een afspraak met de vaklerares kwamen vanuit Ter Groene Poorte uit St Michiels Brugge 2 bussen met niet minder dan 88 leerlingen en een viertal begeleiders naar onze zuivelboerderij om de verwerking van melk tot kaas en andere melkproducten een live en van dichtbij te zien en mee te maken.


Tot onze grote voldoening was de leerstof over bijvoorbeeld kaasmaken al zeer goed voorbereid in de klas (niet minder dan 6 volle lesuren over zuivelbereiding) en door een wisselwerking van uitleg door ons, oplossen van een vragenblad en het helpen oplossen van die vragen werden de leerlingen in een recordtempo nog eens met eigen ogen op de werking van ons bedrijf gewezen.


Laat ik dit schoolbezoek toch wel echt als ideale voorbeeld noemen van hoe wij graag een groep ontvangen, en hoe wij zelf ook nog wat plezier berleven aan het geven van de uitleg. De zeer positieve houding van de leerkrachten en de leerlingen was hierin natuurlijk een uitstekende stimulans.




Hierbij ook enkele sfeerfoto's, let vooral ook op de nette (werk)uitrusting die ze al van school meegenomen hadden.











En hierbij ook nog een filmpje:

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home