Photobucket

donderdag, november 09, 2006

Groot nieuws.

Vanaf vandaag kan ik jullie wel groot nieuws komen melden.
Zondag zijn we van plan om een dag te beleven die een keerpunt kan worden in onze zuivelverkoopactiviteit.
Op de zondagsmarkt te Ten Briele in Brugge zullen wij dan voor de eerste keer met een nieuwe marktauto staan.
Vergis u niet, dit is geen beslissing van vandaag op morgen, ook geen bevlieging of een plotse investering. Het project nieuwe marktwagen is eigenlijk al meer dan twee jaar aan de gang.
In Oktober 2004 trokken wij naar marktauto constructeur Frank Anseeuw te Ichtegem om een offerte op te maken voor een nieuwe wagen. Onze huidige wagen is een verkoopbak gemaakt vanuit een aangepast chassis aan een Peugeot Joker 9. Op dat ogenblik was de wagen 14 jaar oud, vertoonde al enkele mankementen, en begon ook al serieus te roesten.
We waren verwittigd dat we voor het bouwen van een nieuwe wagen "ruim op tijd" moesten zijn, dus wilden wij een auto bestellen die tegen Nieuwjaar 2006 moest klaar zijn. We hebben toen een offerte ontvangen, en op basis daarvan hebben wij februari 2005 het contract ondertekend. Bedoeling was toen om een wagen van 7 meter (cabine inbegrepen) te bouwen, maar plots kwam op de markt te Brugge een mogelijkheid om uit te breiden tot 8 meter. Daardoor moesten wij de aanpassingen aan de chassis tegenhouden tot wij daarvan de officiële bevestiging kregen van stad Brugge.
Wat er in de daaropvolgende maanden allemaal misgelopen is en welke vertragingsmaneuvers wij allemaal hebben moeten ondergaan is meer dan deze blog zelfs zou kunnen bevatten. Vele keren hebben wij getwijfeld of onze reuze-investering wel tot een goed einde zou geraken.
Toch hebben wij altijd geduldig doorgezet en gehoopt dat we ooit tot een dag als de volgende zondag zouden kunnen komen.
Het is een marktwagen geworden die kompleet naar onze wens is gebouwd, alles in handwerk en perfekt afgewerkt, tot handgeschilderde koeien op zij en achterwand. Uitgerust volgens de strengste wensen van ergonomie, voedselveiligheid, koeling, kloekte van constructie, en toch binnen de perken van het gewicht van de auto.
Een lust voor het oog, frisgroen en met speelse lijnen, we zijn er echt over te spreken.
Benieuwd ? Ja, kom dan maar zelf eens kijken in Brugge op de markt.
Dit was het prille begin:

2 Comments:

At vrijdag, november 10, 2006, Anonymous Anoniem schreef...

Kan er toch geen recenter fotootje bij? In Brugge komen we echt niet elke (zon)dag.
PS: welke symptomen vertoont het OHD-syndroom bij jou?
Augur!

 
At zaterdag, november 11, 2006, Blogger Luc Callemeyn schreef...

@AnnAlice,
Natuurlijk komen er nog foto's, maar dat zal voor vanavond zijn.
Ik laat jullie een beetje in spanning meegenieten.
Je moet ook niet elke dag in Brugge op de markt komen, misschien raak je nog wel eens zover.
Luc

 

Een reactie posten

<< Home