Photobucket

donderdag, november 02, 2006

Dag van de Ambachten: een floppie.

Ik had het hier al over de Dag van de Ambachten, bijna twee weken geleden.
U hebt er hier niet veel meer over gehoord, was het een enorm succes geweest, ik zou mij niet ingehouden hebben om u erover in te lichten.
De organisatie lag in handen van de Federaal Minister Middenstand en Landbouw. Mijn vermoeden is dat men daar gedurende enkele weken een paar secretaresjes heeft voor aangesteld die de vragen van de deelnemers konden beantwoorden.
Voor de deelnemers waren er drie infomomenten voorzien, en we werden dringend uitgenodigd om eraan deel te nemen "om de laatste richtlijnen te vernemen".
In het Vlaamse landsgedeelte waren twee vergaderingen, eentje in Antwerpen, en eentje in Brussel, ten kantore van de Minister. Wij konden daar ook het promotiemateriaal gaan afhalen. Ge ziet dat vanhier dat wij daar niet naartoe geweest zijn! Een beetje een halve dag naar Brussel reizen om wat folders en affiches af te halen. In plaats daarvan konden wij dan ons materiaal gaan afhalen in Maldegem, toch nog zo'n 50 km van hier. Maar we konden dat combineren met iets anders, dus dat viel wel mee.
Er was ook nog een promotie-aktie in De Standaard, met alle deelnemers in een lijst.
In de andere kranten kwam een link naar hun website, waar je ook alle deelnemers kon vinden. Bleek nu dat die site de zondagmorgen overrompeld werd door bezoekers en op zijn gat ging, dus niemand kon te weten komen wat er stond te gebeuren. Ik heb dat goed geweten, want via Google en zoekopdrachten kwamen velen op mijn blog terecht.
Wij hebben ons niet overdreven ingespannen voor deze Open-Dag, we wisten helemaal niet wat we konden verwachten. Wij hebben enkel een Party-tent op de hofplaats gezet waar wij een kaas-verkoopstand gecreëerd hebben.
Het was maar goed ook dat wij geen extra kosten gedaan hadden, want er kwamen maar een 120 bezoekers opdagen. Wat wel positief was is het feit dat wij aan al die bezoekers een degelijke uitleg konden geven over de boerderij, over de melkverwerking en de kaasmakerij.
Bovenal waren we tevreden dat er vele klanten kwamen die elke week langskomen in Brugge op de markt, maar ook enkele bezoekers die nogal redelijke afstand hadden afgelegd om een écht ambachtelijk bedrijf te bezoeken.

2 Comments:

At zondag, februari 07, 2010, Anonymous Anoniem schreef...

2010 en niets is veranderd: de site ligt weer plat...

 
At zondag, februari 07, 2010, Anonymous Anoniem schreef...

inderdaad... zelfs 's avonds om 19u45 ligt die site nog steeds plat. Een erg "professionele" organisatie dus.

 

Een reactie posten

<< Home