Photobucket

maandag, mei 29, 2006

Persmededeling van het kabinet van Minister-President Leterme.

Betreft : Bedrijfs-toeslagregeling.
Slecht weer maakt uitstel van de uiterste inzaaidatum noodzakelijk tot 15 juni 2006.

Vlaams minister van Landbouw en Visserij Yves Leterme heeft beslist dat met het oog op de activering van toeslagrechten de uiterste inzaaidatum van 31 mei 2006 wordt verlengd tot 15 juni.

Door de uitzonderlijk natte weersomstandigheden van de afgelopen dagen hebben heel wat landbouwers hun akkers onvoldoende kunnen voorbereiden. Deze weeromstandigheden lieten niet toe om onder goede omstandigheden te kunnen inzaaien. Om te vermijden dat landbouwers hun rechten zouden verliezen, is beslist om de uiterste inzaaidatum van percelen en braakgronden dit jaar uitzonderlijk te verlengen tot 15 juni e.k.. Landbouwers die na 31 mei maar ten laatste 15 juni inzaaien blijven dus in regel voor de activering van toeslagrechten en met de goede landbouw- en milieucondities, die een onderdeel vormen van de na te leven randvoorwaarden.

De uiterste indieningsdatum van wijzigingen aan de verzamelaanvraag 2006 die een verhoging van de bedrijfstoeslag tot gevolg zouden hebben, blijft echter vastgesteld op 31 mei. De aandacht van de landbouwers wordt erop gevestigd dat deze wijzigingen aan de verzamelaanvraag steeds onmiddellijk en schriftelijk dienen te worden gemeld. Alle wijzigingen van de gegevens vermeld in de verzamelaanvraag nà 31 mei dienen ook onmiddellijk en schriftelijk gemeld maar kunnen geen verhoging van de bedrijfstoeslag tot gevolg hebben.
Alle wijzigingen moeten, om in aanmerking te kunnen worden genomen, steeds vóór controle of aankondiging ervan, meegedeeld worden aan de buitendienst van de administratie Beheer en Kwaliteit Landbouwproductie, afdeling Uitvoering Markt- en Inkomensbeleid.

Contact: Miet Deckers, woordvoerster Yves Leterme, 0475 76 65 26

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home