Photobucket

dinsdag, mei 16, 2006

Bezoek aan de boerderij van de afdeling St Katarina van het OLV-college.

We hebben enkele groepen bezoekers gehad op de boerderij, meestal zijn het dan klassen die al eens terugkomen na een bezoek verleden jaar.
Ik plaats er hier enkele achter elkaar, en in volgorde van datum, dit is misschien wat duidelijker.
Eind april hadden wij 3A en 3B van St Katarina van het OLV-College uit Assebroek op bezoek.

Juf Katie was al eens op voorbezoek geweest en had al eens op een vroege ochtend meegeholpen met het melken van de koeien, zo kon ze zich al wat beter inleven in de dagelijkse gang van zaken op de boerderij.


Wat zijn de voorwaarden voor een bedrijfsbezoek aan het Baliehof?
Vooreerst moet het natuurlijk passen in onze werking in de boerderij, maar ook in de zuivelverwerking. Zo kan het nooit op maandag, omdat we dan volop bezig zijn met het maken van de lekkere hoeveproducten. Toekijken of uitleg krijgen kan dan niet, alle processen vragen een strikte en voortdurende opvolging.
Ook op woensdag kan het niet, omdat Krista dan naar de markt is in Brugge.
Op vrijdag is de hoevewinkel open, en moeten er klanten besteld worden.
Andere dagen kan het wel, mits een duidelijke afspraak, en liefst lang genoeg op voorhand, want de agenda begint al aardig vol te raken.
Omdat wij dat ook niet helemaal gratis kunnen doen vragen wij een bijdrage van 4 € per bezoeker voor een halve dag, het leuke is dat elkeen dan een pakketje hoeveproducten meekrijgt naar huis voor die waarde. Om aan eventuele onkosten gemaakt door de school tegemoet te komen kan een subsidie van de provincie West-Vlaanderen aangevraagd worden binnen het project "Met de klas de boer op", meer inlichtingen vind je hier.
Soms komen klassen voor een hele dag, de prijs is dan bespreekbaar, picknicken kan dan in de tuin.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home