Photobucket

woensdag, februari 22, 2006

Gezonde melkproducten.

Van Marc kreeg ik onlangs hetvolgende bericht :

Dag Luc, alles kits?
Aangezien melkproducten je stiel (en waarschijnlijk ook je leven) is, vertel ik je hierbij een leuke ervaring.
Mijn oudste dochter (nu ondertussen al 18,5!) dronk nogal gretig van de moederborst de eerste week na haar geboorte. Na een dikke week begon moeder wat problemen te krijgen in het verschaffen van de nodige voeding. Er diende overgeschakeld te worden op niet-borstvoeding. Wij hebben vanalles geprobeerd. Van gewoon melk over poedermelk en al dat soort gedoe. Die kleine peut wilde niks binnenhouden. Of ze dronk er gewoon niet van (na eerst geproefd te hebben) of ze kotste alles terug uit.
Na een dag of drie begonnen we het al te merken aan haar gewicht, aan haar onophoudelijk schreien,enzovoort. Teneinde raad, stuurde een vriendin van ons ons naar haar huisdokter. Wij legden dat probleem uit. Die kerel luisterde geduldig, onderzocht klein peuteke, vertelde dat hij zelf drie opgroeiende dochters had en gaf ons de raad: ga naar de GB, koop daar een fles Gervais botermelk met druivesuiker (die met de groene dop), maak dat warm en geef dat maar. Wij doen dat braafjes. Wij geven haar dat. Eerst weigerde ze. Nog eens geprobeerd. Bij de derde poging dronk die gewoon heel da fleske leeg zonder nadien te kotsen. Onze dochter is dus grootgebracht op botermelk met druivesuiker. Buiten de gebruikelijke kinderziektes is die nooit noemenswaardig ziek geweest. Griep of verkoudheden kent ze niet.
Nu, ondertussen 4,5 jaar geleden kopen mijn tweede vrouw en ik nog een kindje. Weer een meisje. En hups, datzelfde probleem begon van vooraf aan. Je raadt het al : die wordt dus nu ook groot en gezond met botermelk met druivesuiker (nog altijd diezelfde flessen van Gervais). En die drinkt dat dus nog dagdagelijks met veel geneugt. En 't kan toeval zijn, maar buiten de kinderziektes is zij dus ook quasi nooit ziek hé.
Op het Kinderheil (dat zullen jullie in de Vlaanders ook wel kennen vermoed ik) verklaarden ze ons voor zot! Wij zijn daar dus met ruzie buitengegaan en nooit meer teruggeweest...
'k Wou je dit toch even vertellen in een tijd van 'poeierkes' en alle mogelijke nonsens rond kindervoeding. Nog een toemaatje : m'n oudste meet 1.70, weegt 60 kg en is verwoed en afgetraind thai-bokster. M'n jongste is een magere, gespierde, sportieve peuter. Dus een dikmaker is dat 'product' ook al zeker niet. Groeten van Marc
Ps: ook m'n hond is 'zot' van die melk!
Vrij naar E.M.

Zo zie je maar dat het niet alleen de melkproducten van het Baliehof zijn die mee helpen zorgen voor een gezonde voeding ! (Luc)

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home