Photobucket

dinsdag, februari 14, 2006

De nieuwste stierenlijst is weer uit.

Naar vaste gewoonte worden 4 keer per jaar nieuwe indexen berekend van de stieren aan de hand van de prestaties van de dochters.
Gisteren 11 februari was het weer zover.
Elk jaar zijn er stijgers, dalers, maar ook interessante nieuwkomers.
Vele factoren spelen daarbij een rol, bijvoorbeeld melkproductie, gehalten, melkbaarheid, karakter, ziekteresistentie, maar ook exterieurbepaling zoals Type, Uier, Benen en Algemeen Voorkomen. Voor wie een rangschikking wil maken bestaat ook een gecombineerde index onder de naam DPS. U kan de Gecombineerde lijst (+500 stieren?) hier bekijken, het laden kan wel even duren. Daarna kan u naar hartelust herschikken in het Excelbestand door te klikken op de rubriek.

Mariusdochter No. 1069 van Patrick Sticker uit Renninge, Belgie. Als Addisonzoon met roodbontfactor is Marius een unieke stier. Als Vlamingen mogen we fier zijn met een in eigen streek afgeteste stier in de hoogste regionen.

Een eerste impressie van de fokkerijdeskundigen ?
"Benenspecialist Fortune trekt door : bij de eerste draai van 2006 is het benenspecialist Fortune die voor de derde keer op rij stijgt. En Fortune is niet de enige benenstier met goed nieuws. Ook HG-stieren als Classic, Canvas, Olympic en Kian combineren een beste benenscore met een mooie, economische productievererving". lees verder
Bron : NRS (Nederlands Rundvee Syndicaat)

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home