Photobucket

dinsdag, november 15, 2011

Een idiote chauffeur op de E403

Dinsdagnamiddag reed ik op de E403, ik reed op de autostrade in Beveren en neem dan via wissselaar in Loppem de E40 naar Jabbeke.Ongeveer vanaf Lichtervelde werd het verkeer op 1 rijstrook gebracht omdat de firma Degroote Gaston daar bezig is met schilderwerken op het rijvak. Zo om de 3 onderbroken strepen zetten zij dan zo'n oranje piek of kegel op de weg. Ik schat dus 20 meter per streep = 60 meter tussen die kegels. De kegels stonden ongeveer van Lichtervelde tot Ruddervoorde, ik schat ongeveer 15 km, dit is dus ongeveer 250 à 300 kegels. Terwijl ze verf spuiten zit er een mannetje op de machine die iedere keer een kegel op de grond zet. We hebben dit allemaal wel al eens gezien.

Nu bleek er een (vrachtwagen?) chauffer er niet beter op gevonden te hebben dan te denken dat hij zich op de kermis bevond. Waarschijnlijk heeft hij met zijn wiel op of tegen iedere kegel proberen te rijden.
En met succes ! !. Ik schat dat ongeveer nog een derde van die kegels nog op hun plaats stonden. De andere 2 derden hadden ofwel een duw gekregen, ofwel waren ze meters ver weggeslingerd op het linkerrijvak. Met zekerheid durf ik te zeggen dat er 30 à 40 beschadigd waren of helemaal uiteengereten.
Dat was nog niet het ergste. Blijkbaar waren ook een aantal kegels naar rechts geslingerd en die lagen op onze rijweg. Gevolg: een uiterst gevaarlijke situatie, zeker met een personenwagen! Ofwel probeer je die te ontwijken, ofwel rijd je erop, ofwel vertraag je in een automatische (paniek)reactie. Hopelijk wil de achterligger dan ook een beetje opletten!
Een aantal van die kegels lagen in de rechter berm, stel je voor.
Ik schat dat die veroorzaker ongeveer 20 à 30 wagens voor mij reed.

Hopelijk heeft dit geen accidenten tot gevolg gehad.
Ik denk nog even verder, na enige tijd drogen moet dan een wagentje weer langs die rij passeren om de kegels weer op te laden. U kent dat natuurlijk ook wel, die mensen zijn overal bezig. In plaats van erlangs te rijden en al rijdende op te rapen zal die chauffeur of zijn helper nu iedere keer moeten uitstappen om de weggeslingerde kegels op te halen. Ik durf er dan nog niet aan denken dat hij dan ook op het rijvak moet om de kegels van rechts op te rapen.

Van mij mogen ze die idiote chauffeur levenslang zijn rijbewijs afnemen en opsluiten.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home