Photobucket

dinsdag, april 20, 2010

Proficiat, u hebt gewonnen ! Wat heb ik gewonnen ? Je hebt "mij" gewonnen. Michel Follet op het Baliehof te Jabbeke.

Zondagmorgen luisterde Sophie naar de radio in de auto toe ze op weg was naar de zondagsmarkt te St Michiels Brugge.
Uiteraard luisterde ze naar haar favoriete zender Joe.fm naar de presentator Michel Follet. Dit is een vaste gewoonte, en vele keren hebben ze samen met Krista de meeste pret door de vriendelijke presentator-stem van Michel Follet. Raar maar waar, maar als ze naar de radio luisteren dan zetten ze het volumeknopje bijna iedere week een streepje hoger. Momenteel staat ie al op 35 geloof ik. Dolle pret daar in de cabine van de marktwagen!
Michel Follet, een presentator die al ongeveer 30 jaar meegaat in de mediawereld, voor diegenen die het niet zouden weten.
Terug naar zondagochtend: Michel Follet "geeft" dan op een bepaald moment "zichzelf als cadeau" aan diegenen die erom vragen, en dat mag voor gelijk welke gelegenheid zijn, om te helpen strijken, om de was te doen, in de tuin te werken.
Onze Sophie kwam op het idee om Michel Follet te vragen om bij ons op de boerderij Baliehof eens met Krista te komen helpen de koeien te melken. Plots werd Sophie in volle marktdrukte opgebeld door Michel die het wel zag zitten om zichzelf cadeau te doen en om te komen. Deze zondag zal nooit meer dezelfde zijn als een gewone marktdag denk ik.
Eigenlijk wilde ze dit helemeaal als verrassing houden (de verjaardag van Krista ligt stilaan in het verschiet), maar dat was niet goed mogelijk, dus werd boer Luc in vertrouwen genomen, en mocht Krista enkel maar weten "dat er een verrassing op komst was". Helaas, helemaal stilhouden is moeilijk, en dus wist Krista tegen de maandagmiddag al dat Michel op komst was. Dat er nog enkele vrienden uitgenodigd werden om dit live mee te maken werd er nog niet bijverteld.
Michel had gezegd dat hij nog op voorhand zou verwittigen als hij eraan kwam, dat telefoontje liet op zich wachten tot eindelijk kwart voor 7 een seintje dat hij in Jabbeke was en dat hij spoedig "de koeien zou kunnen melken".
Inderdaad, rond 7 uur was hij daar, mét nog enkele cadeautjes voor Sophie. Eerst even poseren bij onze Bella die aan de voorkant van de boerderij staat, en dan vlug een overall aan en richting koeienstal waar Krista aan het melken was.
Krista nam haar taak om "koeien te leren melken" goed op zich en na een drietal koeien had Michel de kneep al onder de hand. Nochthans bestempelde hij zichzelf niet meteen als een handige Harry, "ik ben maar wat bezig met muziek, met presenteren en met radio- en TV maken", vertelde hij ons, en dat noemde hij niet echt werken. Het was ook de eerste keer dat hij zag hoe de koeien hun melk ontfutseld werden, en daar stond hij wel van te kijken, hij had er geen idee van dat de boerestiel eigenlijk zo ingewikkeld en georganiseerd was.
Na het melken van enkele koeien was het al welletjes (hij had nog andere dingen te doen die avond) ging Krista nog eens in de richting van de melkverwerkingslokalen en uiteindelijk ook naar de nieuwe winkel en ontvangstruimte. Daarna nog een uitgebreid bezoek aan de kaasmakerij, want Michel Follet is een Boergondisch Kaasliefhebber, zo viel onze vijfjarige harde kaas bijzonder in de smaak. Het werd nog een gesprekje over levenservaringen dat maar bleef duren, en voor ons was het zeer aangenaam om met zo'n ervaren media-man eens een babbeletje te doen.
Waarschijnlijk komt er nog eens een verslagje op zijn pagina op Joe.Fm.

Wij lieten Michel Follet natuurlijk niet zomaar naar huis gaan, wij gaven hem nog een pakketje mee van onze uitgelezen producten, niet toevallig met een stukje oude kaas erin.Van hem kregen wij ook nog een cadeautje, namelijk een boekenpakket met enkele boeken die van zijn hand verschenen zijn. Ik ben al begonnen met er in te lezen, en het zijn beslist aanraders, zeker als je iets van de man achter de boeken hebt leren kennen.

Boeken van Michel Follet (aanraders!):
-Oorlog in het hoofd (verdergaan met een gehavend gehoor)
-Rozen of Distels voor Sandra (onverbloemde waarheden over het Vlaamse lied)
-De Sinksenfoor (een tapijt vol beweging)
allen uitgegeven bij uitgeverij Vrijdag


Dus dit alles over hoe de ludieke actie van Sophie op zondagmorgen nog een langer staartje heeft gekregen

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home