Photobucket

donderdag, maart 11, 2010

Boerderijbezoeken.

Gisteravond waren wij te gast op Het Warandehof te Gijverinkhove-Alveringem.
Daar was het verzamelen geblazen voor het jaarlijks netwerkoverleg én Krokusreceptie van de Provinciale organisatie "Onthaal op de boerderij" . Na enkele praktische bedenkingen en uitleg kwam er verduidelijking over het invullen en beantwoorden van bezoek aanvragen voor bedrijfsbezoek. Hoewel de structuur van de reserveringen fantastisch goed en doordacht in elkaar zit is er blijkbaar toch nog een drempel om de scholen of de verenigingen zo ver te krijgen dat ze heel de aanvraagprocedure goed doorlopen. Zelf denk ik dat het vooral een kwestie van gewenning zal zijn.  ( website www.onthaalopdeboerdeij.be/ )

Lieven Louagie, medewerker van Provinciaal landbouwdeputé Bart Naeyaert mocht enkele bedrijfsborden overhandigen aan enkele nieuwe deelnemers, en de medewerksters Nele Dejonckheere, Anneleen Dedeyne en Katrien Grauwet stonden paraat om te antwoorden op "de moeilijke vragen", vooral praktisch dan.Toch wel opmerkelijk dat wij op onze hoeve groepsbezoeken ontvangen, en zonder het echt te beseffen ondertussen meewerken aan Onthaalopdeboerdeij, samendeboerop, metdeklasdeboerop, melk4kids, Pival, WAVI, POVLT, Groeikans, Acceuil Champêtre, en allicht nog andere

Daarna was het de beurt aan cabaretier Karel Deklerck om in te spelen op de actualiteit en vooral op de deelnemende boeren aan het project. Dat deed hij natuurlijk met verve, op zijn eigen gekende manier.

En dan was het proevertjestijd, enkele hoeveproducenten hadden hun lekkerste creaties meegebracht, en daar schoot maar weinig van over. Uiteraard was er toen tijd voor het "echte netwerkoverleg" en bij een glaasje rabarberwijn en een taartje was er tijd voor het uitwisselen van heel wat ervaringen over rondleidingen en "ambassadeurswerk" op de boerderij.

Het Warandehof bij Pol Louagie en Katrien Zyde is daarvoor een uitstekend geschikt locatie waar wij warm onthaald werden in hun sobere maar degelijke ontvangstruimte waar zij ook vele groepsbezoeken een woordje uitleg geven. Wat een mooie en gezellige ruimte!

En wie het laatst toekomt mag ook het laatst naar huis ... Dachten wij ....

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home