Photobucket

dinsdag, december 01, 2009

VLAM vzw | Voor mij een kleintje met mayonaise en Frietrock!

VLAM vzw Voor mij een kleintje met mayonaise en Frietrock!:

Tijdens de Week van de Friet - 29 november tot 6 december - viert VLAM met de Vlaamse frituristen traditioneel en origineel onze nationale trots: frietjes van de frituur.
Dit keer pakken we uit met Frietrock, een festivalreeks van tientallen mini-gigs in of rond frituren, verspreid over heel Vlaanderen.De kick-off gebeurde in het Friethuis in Roosdaal met optredens van o.a. Brahim, Ellektra en Venus in Flames.

Met dit gratis friet- en muziekfestijn wil VLAM het authentieke, pure én sociale karakter van de frituurfriet benadrukken. En hoe kan dit beter dan met gezellige optredens in gezellige frituren bij een geurend pak friet?
Onze oproep “Kom uit je repetitiekot en treed eens op in een frietkot!” was van meet af aan een succes. In geen tijd hadden we 100 kandidaatoptredens. We zetten geen limiet op het aantal concertjes. De affiche blijft tot op het laatste moment open. Adhv een SMS kan je te weten komen welke groepen er optreden in de provincie van je keuze. Meer info hierover vind je op http://www.weekvandefriet.be/.
Leuk detail: de opbrengst van Frietrock gaat naar een goed doel dat naadloos aansluit bij de geest van Frietrock: Music For Life. Frieten van de frituur in de schijnwerpers

Sinds 2000 is er jaarlijks een feestweek voor de frietjes van de frituur. VLAM voert dit initiatief in samenwerking met de Vlaamse frituristen en aardappelschilbedrijven.Consumenten eten steeds vaker buitenshuis en het aanbod is werkelijk overvloedig. Vandaar dat de Vlaamse frituristen het belangrijk vinden hun troeven extra in de kijker te zetten. De Week van de Friet blijkt mensen echt te doen bewegen naar de frituur. Vorig jaar brachten 49 % van de Vlamingen tussen de 15 en 65 jaar in die week een bezoek aan de frituur (Bron: InSites Consulting). De feestweek voor de frituur is goed gekend. Bij 63% van de Vlamingen doet “de Week van de Friet” een belletje rinkelen. Bij de leeftijdsgroep van 25 tot 44-jarigen en bij frequente frituurbezoekers ligt dit nog hoger. Smaak van de frieten doet Belg naar frituur stappen

Consumptieonderzoek uitgevoerd bij Belgische consumenten tussen 15 en 65 jaar door InSites Consulting in opdracht van VLAM over de periode januari–juni 2009 legt een aantal interessante feiten bloot:Op een gemiddelde dag gaan 3,1% van de Belgen naar een frituur, wat overeenkomt met 220.000 Belgen tussen 15 en 65 jaar. Naar het einde van de week toe wordt de frituur het vaakst bezocht. Meer mannen dan vrouwen gaan naar de frituur en de grootste liefhebbers zitten in de leeftijdscategorie van 25-34 jaar, op de hielen gezeten door de groep van 15-24-jarigen. Vlamingen blijken de frituur nog iets meer genegen te zijn dan Walen.Waarom de frituurfanaten zich graag naar een frituur begeven, heeft in de eerste plaats te maken met het feit dat men er de aangeboden waren heel lekker vindt. In bijzonder de smaak van de frieten zelf is heel bepalend om naar de frituur te stappen. De snelle bediening en het gemak zijn uiteraard ook pluspunten die men apprecieert in de frituur. Een bezoek aan de frituur wordt gezien als een uistekende manier om iets af te ronden: de werkweek, een uitstap, een vakantie, … maar hoort ook gewoon bij de Belg. 73% gaat bovendien bijna altijd naar dezelfde frituur. Van de warme snellehaptenten is de frituur de meer bezochte. Waar 57% van de Vlamingen zegt maandelijks naar de frituur te gaan, is dit bijvoorbeeld voor het hamburgerrestaurant 18% en 22% voor de pitabar.

Als u wil weten wie waar & wanneer komt spelen in
West-Vlaanderen, sms dan WVL naar 3108, 1€ per bericht en daarmee steun je Music for Life
Oost-Vlaanderen, sms dan OVL naar 3108, 1€ per bericht en daarmee steun je Music for Life
Antwerpen, sms dan ANT naar 3108, 1€ per bericht en daarmee steun je Music for Life
Limburg, sms dan LIM naar 3108, 1€ per bericht en daarmee steun je Music for Life
Vlaams-Brabant, sms dan VLB naar 3108, 1€ per bericht en daarmee steun je Music for Life

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home