Photobucket

donderdag, februari 28, 2008

Het duurzaamste bedrijf van Nederland en Vlaanderen.

Familie Scheper-Haveman wint CRV-Duurzaamheidstrofee
De eerste editie van de CRV-Duurzaamheidstrofee is gewonnen door de familie Scheper-Haveman.
Het bedrijf uit het Drentse Fluitenberg wint daarmee tienduizend euro.
De drie andere genomineerden, melkveebedrijf Bosgoed uit Denekamp, de familie Liebrecht uit Rossum en Sint-Maartenshove met melkveehouder Ignace Poignie uit Koolskamp ontvangen een geldprijs van duizend euro.

De jury omschrijft het bedrijf van de familie Scheper-Haveman als een jong opstartend bedrijf dat niets toegeeft op het gebied van koecomfort.
Juryvoorzitter Peter Broeckx: ‘Een zandstal voor de droge koeien, rubberen vloeren en een potstal voor de close-up koeien tonen deze strategie overduidelijk aan. Bovendien neemt het bedrijf een open houding aan tegenover de omgeving en de maatschappij, wat zich niet alleen uit door het logementverhuur op de boerderij, maar nog duidelijker door de glazen wand in de voorgevel van de nieuwe stal, een symbolisch venster op het bedrijf en de maatschappij.’

De uitreiking voor het meest duurzame melkveebedrijf van Nederland en Vlaanderen vond donderdagmiddag 28 februari plaats tijdens het CRV-jaarcongres in Gorinchem.

Zie ook website www.veeteelt.nl

Het bedrijf St. Maartenshove is als enige Vlaamse deelnemer dus niet de eind-overwinnaar geworden, maar Ignace en Hilde Poignie verklaren zelf dat ze zich de morele Vlaamse overwinnaar voelen, en de ervaring om het allemaal mee te maken is een echte verrijking geweest.
Na een administratieve selectie in Nederland en Vlaanderen naar het meest duurzame bedrijf werden een 700-tal bedrijven aangeschreven met de vraag om zichzelf kandidaat te stellen.
Eeen 300-tal onder hen hadden er geen probleem mee om zich grondig te laten doorlichten door een zeer deskundige jury, en uiteinelijk werden vier bedrijven geselecteerd voor de eindronde, waaronder St Maartenshove.
Een hartelijke proficiat aan de winnaars, en aan alle deelnemers.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home