Photobucket

zondag, februari 24, 2008

De administratieve vereenvoudiging in de landbouw is een feit (of niet?).

In de voorbije weken kregen wij van de administratie Mestbank en van de Administratie Land en Tuinbouw een viertal zendingen:

Eentje met de resultaten van de meting van het nitraatresidu in mijn bodem en de gevolgen die daaraan zullen verbonden zijn,(27 gram)

Een grote envelop van de Mestbank met het aangifteformulier mestproductie en mestafzet, en ook de wateraangifte, met uitgebreide uitleg (209 gram)

Blijkbaar kon het niet anders, maar in een afzonderlijke zending kregen wij de perceelsregistratie met ook weer veel uitleg (261 gram)

En tot slot een zeer zware envelop met de verzamelaanvraag voor het aanvragen van de steunaanvraag voor EU compensaties voor de marktverordeningen die men heeft heeft ingesteld om de prijzen van landbouwproducten (vertrekkende bij de boer) laag te houden. Inhoud: aanvraagformulier, fotoplannen met percelen, en een BOEK full color met uitleg van niet minder dan 140 bladzijden (samen 527 gram)

onmogelijk te volgen uitleg bij de administratie van de Mestbank

Alles samen dus fanmail ontvangen ter waarde van 1147 gram papier, waarbij die brave zielen denken dat wij dat allemaal kunnen gelezen krijgen, foutloos kunnen invullen, en een paar jaar later bij controle nog steeds kunnen vertellen wat wij ingevuld hebben.

Al deze brieven zijn verstuurd naar tienduizenden landbouwers, die ze allemaal op vastgestelde data aangetekend moeten terugsturen. De Post vaart er wel bij!

Administratieve vereenvoudiging?
Dan zijn ze ons toch wel vergeten hoor !

Voor wie mocht twijfelen aan de goeie bedoelingen van de Mestbank en zijn ondersteunende en sensibiliserende werking (hoe schoon het ook moge klinken) neemt best eens inzage in de 27 soorten administratieve boetes die kunnen opgelegd worden.
En dit onverminderd een strafrechterlijke vervolging, een verdubbeling van de boetes bij recidivisten én een mogelijke korting van 5 % op de toeslagrechten.

1 Comments:

At zondag, februari 24, 2008, Anonymous Anoniem schreef...

wij worden gecontroleerd gelijk grote gangsters met helikopters en alles en nog wat . Onze loonwerker is gesnapt om drijfmest te injecteren binnen de 5 meter van de slootkant door DRIE controleurs van de mestbank . Ze hebben er wel drie percelen moeten oversteken om bij het des betreffend perceel te komen . BOETE 250 EUROS . jolly jumper

 

Een reactie posten

<< Home