Photobucket

donderdag, februari 14, 2008

Nocturne van Het Brugse Ommeland

Maandagavond was er de Nocturne voor het Brugse Ommeland.

Dit is een soort van (Nieuwjaars)receptie die georganiseerd wordt door Westtoer (toerisme West Vlaanderen). Daarop worden zowat alle medewerkers en deelnemers uitgenodigd die te maken hebben met projecten die uitgevoerd worden onder de vleugels van de Provinciale Projectmedewerkers.
Een hele mondvol, er zijn altijd héél veel genodigden, en meestal is het ongeveer hetzelfde publiek dat er op af komt elk jaar. Veel uitbaters van toeristische infrastructuur van de kust tot in de stad, maar ook traditioneel veel uitbaters van hoevetorisme en vervaardigers van hoeveproducten.

Ook een (goede) traditie is dat de hapjes tijdens de receptie klaargemaakt worden door traiteur Deldycke uit Brugge, en de ingrediënten zijn steevast "producten van bij ons", dus ook veel hoeveproducten.

De locatie voor dit jaar was in de Hellegathoeve, een gerestaureerde historische hoeve (jaar 1717) op de rand van Zerkegem en Ettelgem.
In de prachtige gerestaureerde schuur bevindt zich een oude stoommachine die helemaal in staat van werking werd hersteld door eigenaar Kris Vandekeere, hij heeft een passie voor al wat draait en voor mechaniek..


Veel schoon volk dus op die receptie, en omdat wij deze keer van niet ver moesten komen zijn we ... maar wat langer gebleven. (Verleden jaar Tielt, daarvoor in Beernem, ....).
Bedoeling was om de deuren te helpen sluiten, we hebben heel hard ons best gedaan, maar het is ons niet gelukt. We hebben nog wat dappere jeugdigen aldaar moeten achterlaten.

En 's morgen ben ik met zo'n kop naar de melkstand gelopen om de koeien te melken.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home