Photobucket

donderdag, februari 28, 2008

GAIA verzet zich tegen slachting kalfje Lisa

De dierenrechtenorganisatie GAIA en de uitbaters van het dierenpark Brielmeersen in Deinze verzetten zich tegen het voornemen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) om het kalfje Lisa te doden.
Vorige week werd het kalfje uit de Leie van de verdrinkingsdood gered.
Geen oormerk
Het dier werd opgevangen in het dierenpark Brielmeersen. Het FAVV besliste om het kalfje af te maken, omdat het geen oormerk heeft en de ouderdieren niet kunnen getraceerd worden.
"We smeken om Lisa in leven te laten en zullen ons uit alle macht verzetten tegen de zinloze moord op een weerloos dier'", zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.
"Bureaucratische moord"
De parkbeheerder verzekerde dat het kalf niet in de voedselketen zal terechtkomen, maar op het domein kan blijven. Daarom vraagt GAIA het FAVV het kalfje te laten leven. "Als het FAVV zijn zin blind en hardvochtig doorvoert, zullen we ons lijfelijk verzetten tegen deze bureaucratische moord", dreigt Vandenbosch. (belga/gb)


En wat dacht je, ja hoor, het kalf heeft het gehaald want:

Gered kalf mag blijven leven
Het kalf Lisa dat de brandweer van Deinze uit de Leie in Zulte redde, mag van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) dan toch blijven leven.
Dat meldt GAIA.
Het recreatiedomein De Brielmeersen in Deinze ving het kalfje op. Doordat het echter geen oormerk had en de eigenaar niet kon worden opgespoord, moest het kalf worden geslacht.
Het FAVV besliste nu dat het dier, dat de naam Lisa kreeg, mag blijven leven in het recreatiedomein, op voorwaarde dat het nooit verkocht wordt en niet in de voedselketen terecht komt. (belga/sam)

Is de wet dan niet gelijk voor alle mensen /kalveren??????
Probeer dit maar eens als boer, als je één dag te laat bent met het aanbrengen van de oormerken krijg je meteen een torenhoge boete.
Wie zegt dat het kalf geen drager is van BSE, van TBC, van brucellose, van mond en klauwzeer?

Hoera, België op zijn Belgiest.

1 Comments:

At zondag, maart 02, 2008, Anonymous Anoniem schreef...

ja je hebt gelijk Luc!

 

Een reactie posten

<< Home