Photobucket

zondag, juli 22, 2007

Archeologisch bodemonderzoek zonder graafwerken in Snellegem

Deze zomer vormt het Westvlaamse Snellegem voor even de navel van het moderne archeologische onderzoek, aangezien een internationaal team wetenschappers er hun niet-bodemverstorende technieken zullen komen uitoefenen.
Georadarspecialisten uit Slowakije, Britse en Duitse bodemdeskundigen en onderzoekers uit Israël gaan er immers in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel de oudste kerkfasen van Snellegem opspeuren.
Tijdens de maand augustus zal een internationaal team van archeologen en natuurwetenschappers neerstrijken in het dorpje Snellegem (deelgemeente van het Westvlaamse Jabbeke). Een gemengd team onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel en het Nitra-instituut (Slowakije) zal in de Romaanse kerk van Snellegem met een georadar de funderingen van oudere kerkfasen trachten op te sporen.
Bodemdeskundigen uit Duitsland en Groot-Brittannië gaan ondertussen op zoek naar verstoringen in de samenstelling van de bodem die zouden kunnen wijzen op artisanale activiteiten in relatie tot de vroegmiddeleeuwse gebouwen.
Van die gebouwen was al eerder aangetoond dat ze behoorden tot een Karolingisch kroondomein uit de 9e eeuw.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home