Photobucket

dinsdag, mei 08, 2007

Plechtige Communie en Vormsel.

Zondag was de Plechtige Communie en Vormsel voor Sofie.
Voor wie niet zo goed op de hoogte is, op die dag hernieuwen de 12-jarigen hun doopbeloften, en ontvangen ze van de vormheer een kruisje met Heilig Krisma op het voorhoofd.

Sofie was al een weekje op de zenuwen, en de mama in de weken ervoor ook al, want 6 mei is een datum die verdacht veel in de buurt komt van de normale werkzaamheden aand e grasoogst.
Maar daarin had de natuur al positief meegewerkt, daar waren we dus al vanaf.

Op zaterdagavond hadden wij een feestje voor wat vrienden en relaties, een veertigtal, mét kinderen. De locatie was de nieuwe loods.
Omdat het zo hard waaide had ik een middenrij afgezet met grote strobalen, aan de zijkant was het plan om dat af te spannen met plastiekzeil.
Ik deed dat zaterdagnamiddag, amaai wat een karwei, het was echt vechten tegen de wind om dat zeil eraan te krijgen.
Maar toen het eenmaal gelukt was hadden wij een prachtige ruimte om in te zitten.
Sofie haar stro-kamp stond er middenin, en we hadden alle kinderen gevraagd om speelkleren mee te brengen, kwestie van zich naar hartelust uit te leven in het stro. Met dce verreiker had ik een trap gemaakt in stro, en in een hoek lag (toevallig) nog een hele hoop gehakseld stro dat we normaal gebruiken voor de voeding van de droge koeien.
Ook de gocart werd druk gebruikt. Maximum aantal was zeven op de gocar + aanhanger.

De zondag moesten wij al om 8.45 in de kerk zijn (onmenselijk vroeg dus), zo zijn we om 5.00 uur begonnen aan het werk, kwestie van op tijd klaar te zijn (melken, voederen, verzorgen), natuurlijk zelf nog wat wassen en plassen, en Krista maakte alles klaar voor de gasten die na de kerk naar huis kwamen.
De mis duurde anderhalf uur, werd zeer goed geleid door vormheer Gaby Quicke (zoon van de zus van mijn nonkel), en het geheel werd zeer stemmig opgeluisterd door het jongerenkoor uit Aartrijke.
Na de mis werden nog enkele gasten verwacht voor een receptietje voor buren en verre familie, daarna was het eigenlijke feest met opa's en oma's en broers en zussen.
Iedereen heel tevreden, en wij no meer dat we om 18.00 uur eindelijk van tafel konden schuiven (rollen) om aan het avondwerk te beginnen.
Daarna nog met het ganse gezin wat opgeruimd, want alle verhuurmateriaal moest op maandagmorgen terug gebracht worden.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home