Photobucket

maandag, oktober 09, 2006

Na de verkiezingen in Jabbeke.

De verkiezingen zijn voorbij, de kaarten zijn geschud.
Jabbeke was een tijdlang in de ban van een kartel gevormd door de gezamelijke oppositie, bestaande uit rood, blauw en groen. Bedoeling was door het bundelen van de macht om de absolute meerderheid van oranje te breken. Als animatie kwam er nog een scheurlijst uit de mouw die wat verdeeldheid zaaide in het oranje kamp.
Na de verkiezingen blijkt oranje zich opgewerkt te hebben aan de diverse lastercampagnes die kwistig rondgestrooid werden. Er is zelfs winst van 1 zetel tot 15/23, ten nadele van het regenboogkartel. De scheurlijst komt er zelfs niet aan te pas.
Wat betreft de Landelijke kandidaten kwamen die enkel in het CD&V kamp voor. Met 5/23 kandidaten was het wel spannend of ze alle vijf de eindmeet zouden halen.
En jawel hoor, vijf verkozenen van de vijf kandidaten. Toch wel een schitterend resultaat. Dit geeft toch wel aan dat de landelijke bevolking gelooft in zijn plaatselijke hardwerkende kandidaten. Of zouden ze misschien mijn Dagboek gelezen hebben van enkele dagen geleden?
Het is wel een tendens in Vlaanderen dat de boerenkandidaten heel sterk scoren, uiteraard binnen hun mogelijkheden. Waarschijnlijk is dat wel een teken aan de wand.
Daniel, Heidi, Claudia, Joël en Annie, proficiat met het behaalde resultaat, en succes in jullie mandaat!

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home