Photobucket

woensdag, augustus 30, 2006

De enthousiaste dakdekkers (update)

Ja, de vorige keer kon u lezen dat ik niet zo tevreden was over de voortgang van de werken aan het leggen van het dak.
Je zou bijna denken dat ze mijn blog hier gelezen hadden.
Gistermorgen stonden ze daar al van kwart na zeven, vol goede moed, en met de goede intentie om alles af te werken.
Dat er nog een fikse regenbui tussen viel kon hun enthousiasme niet bederven, en zo raakte het dak plaat per plaat dichtgelegd, dan de windveren eraan en de nokken erop, en inderdaad, tegen 17 uur lag alles "winddicht".
Na de middag was ook de camion toegekomen van de montageploeg van de dakgoten. Ik had gekozen om dakgoten in alluminium te laten plaatsen.
Op de vrachtwagen bevindt zich dan een machine met in het begin een vlakke rol alluminium plaat in groene of bruine kleur. De plaat rolt af, en door rolletjes en wieltjes die zich binnenin de machine bevinden komt er aan de andere kant een geprofileerde dakgoot uit, die blijft maar doordraaien tot de gewenste lengte bereikt is in één stuk. Omdat er drie afleiders per kant voorzien zijn bij mij heeft men drie stukken van 15 meter lengte achter elkaar gemonteerd, netjes vastgevezen op de voorgemonteerde planken.
Het resultaat ziet er heel mooi en afgewerkt uit.
Dus, tegen de avond was alles uitgevoerd zoals voorzien.
Dat moest ook wel, want voor het verjaardagsfeest van onze Lies hadden ze hun "fuif"locatie voorzien in de nieuwe loods, en eigenlijk hadden ze begin deze week storm uitgegeven voor de nacht van dinsdag op woensdag.
Dat is er dus niet van gekomen.
En het fuifplezier was navenant, de meeste hebben "de slaap niet kunnen vatten", ik had er zelfs drie om te helpen melken.
Dat zijn meiden met karakter!

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home