Photobucket

vrijdag, augustus 18, 2006

De mannen van de nacht.

In de nacht van woensdag op donderdag werden wij om halfvier gewekt door onze hond (een flinke Bouvier, en een zeer goede waker) die geweldig aan het blaffen ging. Direct daarna ging de bel enkele keren en ik hoorde twee auto's oprijden.
Toen ik ging kijken zag ik licht achteraan op 't hof, en nogal bizar zag ik verschillende bewegingen in het schijnsel van het licht. Maar meer kon ik niet zien want ze waren bezig achter de koestal in de omgeving van de nieuwe loods. We stonden daar maar wat op te kijken van binnen, maar toen we plots een acht-tal koeien zagen komen van vanachter in de richting van de tuin, toen vonden we het welletjes. Wat kon daar in hemelsnaam aan de hand zijn. En dat bleef maar duren. Was men iets aan het meenemen? Ze kwamen niet op het hof en niet in de richting van de verreieker.
We hebben toen die koeien teruggejaagd, en toen we achter de hoek van de koestal kwamen zagen we dat de prikkeldraad openlag en voor de nieuwe loods stonden twee cammionettes met hun lichten aan.
In de loods liep een man rond, en, u kan het zich niet voorstellen, maar op het dak van de loods, eigenlijk nog op de blote balken, daar liepen twee mannen. Vier meter en een half hoog. In het donker, of toch in het schijnsel van hun koplampen.
Weet je waar ze mee bezig waren ? Ze waren bezig om de veiligheidsnetten te spannen onder de balken tegen dat het dak zou gedekt worden, als daar iemend misstapt en naar beneden tuimelt, dan valt ie in zo'n veiligheidsnet.
Kan u zich dat voorstellen, in het holst van de nacht op de balken lopen op een hoogte van vier en een halve meter zonder enige vorm van beveiliging, met de bedoeling op netten te spannen voor en ander zijn veiligheid !
Ik heb daar een keer ferm van mijne foert gemaakt, maar zij kwamen in onder aannneming voor bouwfirma Lafaut, en zij hadden die opdracht gekregen, en zij dachten dat men 's morgens het eerste werk al ging beginnen te dekken, dus, "laat ons maar eerst naar daar gaan".
Enfin, we waren er toch een driekwartier mee bezig geweest, maar ware het niet van ons geweest, dan liepen alle koeien in de tuin en op het hof, want zij kwamen op het schijnsel van het licht af (de boer brengt vers eten dachten de koeien.)
We zijn dan maar weer gaan slapen. Een halfuur later hoorden we weer de bel over onze slag en de waakhond blaffen. De mannen waren weer vertrokken.
Dus uit veiligheid is ondergetekende dan maar nog eens opgestaan om te controleren of de draad nu wel toe was.
Toen ik de werfleider van Lafaut daar de volgende dag over aansprak relativeerde hij dat nogal: "Er is veel werk in de bouw, en als je er vindt die willen werken mag je ze niet tegenhouden, ook al is dat vroeg in de morgen maar meestal zitten ze ergens in een industriegebied waar geen kat van gestoord wordt".
Vroeg in de morgen ? Bij mij is halfvier midden in de nacht !
Met zo'n uitingen van werkvaardigheid ben ik niet te straf gediend!

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home