Photobucket

vrijdag, augustus 25, 2006

België volledig in BeschermingsGebied.

Volgende maatregelen staan te lezen op de website van het FAVV:

In het BG (BeschermingsGebied), t.t.z. het hele grondgebied België met uitzondering van de 20 km zone, zijn de volgende maatregelen van kracht:

Het is verboden om herkauwers naar buiten het gebied te verplaatsen, met uitzondering van
*het rechtstreekse vervoer naar een slachthuis in de 20 km zone ;
*het rechtstreekse vervoer vanuit België, van levende herkauwers bestemd voor slachting en niet afkomstig van de 20 km zone, naar een slachthuis gelegen in een beschermingsgebied of een 20 km zone in Nederland. Bij dit intracommunautair verkeer zijn de normale regels van certificatie van toepassing.

- Het is toegelaten :
*om levende herkauwers bestemd voor slachting rechtstreeks te vervoeren vanuit andere Lidstaten door BT getroffen naar een slachthuis gelegen in het beschermingsgebied voor zover de dieren niet afkomstig zijn van een 20 km zone. De normale regels van certificatie bij intracommunautair verkeer zijn van toepassing.
*om herkauwers gehouden voor de kweek en verkoop , afkomstig van Groot-Hertogdom Luxemburg of afkomstig van zones van ander Lidstaten, die niet onderworpen zijn aan restricties inzake BT, te vervoeren.


In alle bedrijven of op alle plaatsen waar herkauwers worden gehouden, dient de verantwoordelijke een inventaris op te maken. Deze inventaris wordt door de verantwoordelijke dagelijks bijgewerkt met het aantal dieren dat wordt geboren of sterft. De gegevens moeten desgevraagd worden voorgelegd;

Het is verboden om sperma, eicellen, en embryo's van herkauwers buiten het gebied te brengen. Dit verbod is niet van kracht voor de bovengenoemde biologische materie geproduceerd voor 1 mei 2006.

In het geval er symptomen worden vastgesteld die kunnen wijzen dat het om blue tongue gaat, dient de bedrijfsdierenarts onmiddellijk verwittigd te worden.

Het wordt sterk aangeraden om de herkauwers en de gebouwen van het bedrijf te behandelen met een goedgekeurd insecticide dat actief is tegen de culicoïdesvector

6. Timing
Deze maatregelen zijn van kracht vanaf 25.08.2006 om 17h00

De nieuwe kaart van het beschermingsgebied ziet er zo uit:
Meer info over het verzamelen of vervoeren van dieren bij FAVV

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home