Photobucket

zaterdag, juli 08, 2006

De loods.

Graag toon ik u stap voor stap wat we al gerealiseerd hebben.
Dit is Dag 1, zo ziet u de plaats voor de sleufsilo's waar enkele uren voordien de koeien nog langs de kant van de wei liepen.

Na een paar uurtjes was de teelaarde al afgegraven en aan de kant gelegd.

Na het graven van de funderingsputten stond al een ferme betonmixer van de firma RTS uit Zedelgem klaar om die tot op hoogte te storten met beton.

Normaal was voorzien voor 16 m³ in 20 funderingsputtten, maar door enkele onregelmatigheden in de ondergrond (een oude gracht en zo) hadden we 23 m³ nodig. Onvoorziene omstandigheden ...

Dag 2. Tussen de funderingen werd nog een stuk aarde tot op het correcte niveau afgegraven en werd daar steenslag ingebracht, die tot op de centimeter juist werd aangebracht met behulp van een laser, en nadien werd die met de rupsen vastgereden.


En zo ligt het terrein klaar om volgende week met de montagekraan de palen en de spanten te zetten, daarna wordt in de loods, als het dak erop ligt, beton gegoten en gepolierd.

Volgende week (dinsdag en donderdag): montage van de spanten en de dakliggers.

In het bouwverlof ben ik van plan om zelf de zijplaten te monteren en na het verlof komt men nog eens voor de golfplaten voor op het dak en montage van de dakgoten

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home