Photobucket

maandag, juni 26, 2006

Opendeur bij de Vierhoekhoeve te Gijzenzele.

Na het organiseren van een Opendeurdag op ons bedrijf verleden jaar 14 augustus zijn wij natuurlijk wel zeer geïnteresseerd hoe anderen het ervan af brengen die hetzelfde doen.
U hebt al de aankondiging gelezen dat bij de Schoonste Boerein van Vlaanderen gisteren Opendeurdag was, dus toen Krista thuis was van de markt zijn wij ook eens tot daar gereden om te "proeve op de hoeve". Het was bijzonder jammer dat het zo'n slecht weer was, want alles was daar eigenlijk tot in de puntjes verzorgd om daar een massa volk te ontvangen.
Trouw aan de missie van de Vierhoekhoeve met zijn Plattelandsklassen waren de meeste activiteiten toegespitst op de kinderen, je zag hen van de ene stal naar de andere rennen op zoek naar een nieuwe ervaring, of enthousiast deelnemen aan de activiteiten die her en der over het grote terrein verspreid lagen.
Ik moet zeggen, kinderen kunnen daar alleen of met de klas echt hun hart ophalen. Zoveel verschillende kleine dieren, de broodzolder, de wolklas, de stallen voor het actieve landbouwbedrijf met 50 melkkoeien. En het overnachten bij de "rode haan" of het "gele ei" zal wel een echt avontuur zijn.
Geen wonder dat de klassen er jaar na jaar terugkomen.
Voor het bezoek had ik al een beetje prospectie gedaan, kwestie van zeker een wegbeschrijving te vinden, en was ik al eens op de site van de Vierhoekhoeve geweest.
Ik viel bijna van mijn stoel!
Zo mooi!
Zo professioneel!
En tegelijk zo toegankelijk voor de kinderen. Dit verdient een dikke dikke pluim!
Dit is met afstand echt het mooiste wat ik al gezien heb op het wwweb!
Geen wonder dat Minister-President Leterme dit dynamisme ook ontdekt heeft en de Schoonste Boerin gevraagd heeft om twee dagen per week deel uit te maken van zijn Ministrieel kabinet om de verbreding van de educatie in de landbouw een krachtige impuls te geven.
Hierbij nog enkele sfeerfoto's .

Een "klaslokaal" op zolder

Elke klas maakt een fotoreportage over zijn verblijf.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home