Photobucket

vrijdag, juni 30, 2006

Uitgaan is lastig.

Ik had u al verteld over het hard labeur" van het uitgaan, waarbij wij ons als boer constant moeten bijscholen voor allerlei nieuwigheden.
Jammer dat vele van die activiteiten zo dicht bij elkaar vallen. Het lijkt wel of men een nieuw vergaderseizoen heeft uitgevonden, in plaats van in de wintermaanden probeert men nu vlug nog enklele vergaderingen te plannen na het zaaien en sproeien, en voor de vakantie en voor de oogst.
Ik zal u niet vevelen met een volledig verslag van de voorbije activiteiten, toch enkele kerngedachten.
Bij Campina stimuleert men verder de levering van CLA en Omega3 melk, men zoekt naar uitbreiding van een derde meer melkplas (men wil dringend kaas gaan maken maar heeft geen melk genoeg), maar men is niet bereid om de boer echt veel meer te geven voor de melk die in exclusiviteit aan Campina geleverd wordt. Een break-even voor de boer vindt men al heel netjes. En rantsoenproblemen moet ie maar zelf oplossen, er wordt een hint gegeven naar een snel rantsoen, met toch voldoende structuur. Voederfirma Dumoulin heeft het signaal in de markt begrepen en biedt nu ook een soort Nutex aan met koolzaadkoek in gemengd.

Bij Geert Keirsebilck zagen we een mooi verzorgde hoeve, een uitbating zonder veel franjes en een bedrijfsleider met een duidelijke visie, maar die toch niet bang is om zijn visie regelmatig bij te stellen.
Hierbij enkele foto's.


In de zeer ruime afkalfstal


Een woord van uitleg bij de plannen voor een nieuwe 24 stands carroussel.
Kalveropfok: het kan ook goedkoop (en goed).We zagen een unieke eigen uitvinding van een regelbare knieboom: een aangespannen staaldraad, beschermd door een polyethyleendarm, en door middel van veren kan die uit veiligheid nog vooruitschuiven.

.Photobucket - Video and Image Hosting

Dit lijkt u ook wel wat ? Klik dan hier voor een detail-opname

Op verschillende plaatsen werd deze knieboom nog eens tegengehouden op de ligboxen. Knap bedacht!

Ik heb een beetje problemen om de foto's op te laden, ik denk dat mijn quotum een beetje vol is. Voorlopig zal je het moeten doen met de links

Er was ook een opklapbare buis met tegengewichten die de wachtruimte moest afscheiden van de ligboxen.

Nadien werd nog enige uitleg gegeven over de VRV producten in het kader van de MPR, de MelkProductieRegistratie

2 Comments:

At zaterdag, juli 01, 2006, Anonymous Anoniem schreef...

Een hele drukke agenda!
Hopelijk dit weekend minder druk, want het wordt vreselijk warm...
Tijd om get zwembad in de tuin te vullen!

Groetjes

 
At zaterdag, juli 01, 2006, Blogger Luc Callemeyn schreef...

Dag Emiel,
veel tijd om in het zwembad te spelen zal er niet zijn, straks die groep jongeren van Avanti en morgen nog een groep ontbijters en daarna het familiefeest.
Maar we hebben karakter en we zetten door!
Luc

 

Een reactie posten

<< Home